Tgrt Haber

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye bütçe görüşmelerine takıldı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
09 Aralık 2023 17:00 - Güncelleme : 09 Aralık 2023 18:01
Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye bütçe görüşmelerine takıldı

Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesini öngören düzenlemenin görüşmeleri ertelendi. 86 maddelik torba yasa bütçe sonrasına kaldı. 5 bin liralık ödemenin yılbaşına yetiştirilmesi planlanıyor.

Çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesini için çalışmalar Meclis’e geldi. Ancak bütçe görüşmelerine takılan emekli ikramiyesi düzenlemesi 25 Aralık’tan itibaren yeniden görüşülecek torba yasa ile geçecek.

Cumhuriyetin 100. Yılına özel emeklilere 5 bin lira ikramiyesi müjdesi verilmiş, çalışmayan emekliye kasım ayında yatırılmıştı. Ancak düzenlemeden çalışan emekliler faydalanamamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR​'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerinde ikramiyelerden yararlanması için kurmaylarına talimat verdi. Yeni düzenleme ekonomiye ilişkin torba teklife eklendi. Teklif komisyon görüşmelerinin ardından Meclis’e geldi ancak bu zamana kadar teklifin 43 maddesi görüşülebildi.

“25 ARALIK SONRASINA KALDI”

Ak parti kurmayları muhalefetin engelleme taktiği nedeniyle görüşmelerin uzadığını savundu. Bu yüzden görüşmeler yarım kaldı. Bu nedenle torba teklifin görüşmeleri bütçe görüşmeleri sonrasına kaldı. Meclis​ Genel Kurulu’ndaki bütçe maratonu ise 11 Aralık Pazartesi günü başlayacak. Müzakereler 24 Aralık’ta tamamlanacak. Sonrasında ise Torba teklif Genel Kurulu’a gelecek.

İKRAMİYENİN YILBAŞINA YETİŞTİRİLMESİ PLANLANIYOR

25 Aralık itibariyle torba teklif ele alınacak. Düzenlemenin görüşmelerinin 28 Aralık tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından , Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmiş olacak. Böylece ilk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kurlu başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emekli de 5 bin liralık ikramiyeden yararlanmış olacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zeki KOLAK 12 Aralık 2023 09:01

Neden hemen yasalaşmıyor yılbaşına kadar uzuyor. Emekli perişan oldu emeklinin seçtikleri kendilerine gece yarısı süper zam yaparlar.

Vatandaş Rıza11 Aralık 2023 09:25

Bir kez daha hevesimiz kursağımızda kaldı..!

Murat10 Aralık 2023 20:00

En düşük emekli aylığı 15000 TL olmalı

Sonraki Haber Yükleniyor...