Tgrt Haber

Çalışan emeklilere müjde! İşte 5.000 lira ikramiyenin hesaplara yatacağı tarih

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
28 Kasım 2023 10:26 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 10:45

Çalışan emeklilerin ve çalışan çiftçilerin gözü yatırılması beklenen 5 bin lira ikramiyede. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyenin ne zaman yatacağı merak konusu. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, çalışan emeklilere verilmesi planlanan ikramiyenin tarihini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamanın ardından gözler çalışan emeklilere ve çiftçilere 5.000 TL ikramiye​ ödemelerinin ne zaman yapılacağına çevrildi. İkramiyenin çalışan emeklileri de kapsayacak şekilde genişletilmesi için çalışma başlatıldı ve önerge Meclis'e gönderildi. Peki, çalışan emeklilere 5.000 TL ikramiye yattı mı, ne zaman yatırılacak? TGRT Haber'de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında,  Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, çalışan emeklilere verilmesi planlanan ikramiyenin tarihini açıkladı. 

İŞTE 5.000 LİRALIK İKRAMİYENİN HESAPLARA GEÇECEĞİ TARİH

“Bugün Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplanıyor” diyen Ahmet Sözcan, gündemdeki diğer konunun çalışan emeklilere yatırılacak olan 5.000 liralık ikramiye olduğunu söyledi. 5.000 liralık ikramiyenin tarihine ilişkin son bilgileri paylaşan Sözcan, şunları söyledi: “İkramiye verilmesine ilişkin düzenleme torba yasaya eklendi. Onun da komisyon çalışmaları başlayacak. Peki bu ödeme ne zaman yapılacak? Aslında bakılırsa bütçe görüşmeleri vardı. Bütçenin komisyon çalışmaları tamamlandı, hemen peşine Genel Kurulda bütçenin görüşülmesi bekleniyordu ancak bir torba yasa Meclise sevk edildi. O torba yasanın içinde tüm emeklere 5.000 TL verilmesine ilişkin düzenleme de eklendi. Dolayısıyla bütçe görüşmeleri 11 Aralık’a ertelendi. Yani bu süreç içerisinde o torba yasanın çıkartılması dolayısıyla çalışan emeklere de 5.000 liralık ikramiyenin ödenmesi planlanıyor. Bana gelen bilgilere göre 15 Aralık’ta bu 5.000 liralık ikramiyenin hesaplara yatırılması planlanıyor. Eğer bu komisyon çalışmaları kısa sürede tamamlanıp hemen Genel Kuruldan da geçirilirse 15 Aralık’ta hesaplara yatar.” 

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE YATIRILDI

Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...