Tgrt Haber

Cameron'dan AB'ye dört ultimatom

12 Ekim 2015 03:41
Cameron'dan AB'ye dört ultimatom

Brexit olarak ünlenen Avrupa Birliği'nden çıkma konusunda referanduma hazırlanan İngiltere'nin Başbakanı David Cameron, ortaya dört şart attı.

Ülkesinin AB'de kalması için Avrupa Süper Devleti projesinin dışında kalacağının açıklanmasını isteyen Cameron ikinci şart olarak da AB'nin net bir şekilde Euro'nun Avrupa parası olmadığını belirtmesini istiyor. Üçüncü şart olarak Avrupa ülkelerinin Brüksel'e karşı egemenliğini etkileyen konularda veto hakkı isteyen Cameron son olarak da Euro dışındaki dokuz ülkeye özel koruma istedi. Ancak uzmanlara göre bu tekliflerin 27 Avrupa ülkesi ile görüşülmesi bile 2017'ye kadar sürebilir. Bu nedenle referanduma yetişmesine imkansız gözüyle bakılıyor. İngiltere'de Avrupa Birliği'nin parçası olarak kalmak isteyenlerin kampanyaları bugünden itibaren başlıyor. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...