Tgrt Haber

Çanakkale Köprüsü 2023'te açılacak

04 Mart 2016 05:30
Çanakkale Köprüsü 2023'te açılacak

Bakan Yıldırım, "Çanakkale 1915 Köprüsü 2023'e kadar hizmete girecek. Köprünün mesafesi 2023 metre olacak" dedi. Yıldırım, Kanal İstanbul'da da beş güzergah üzerinde çalışıldığına dikkat çekti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail'e katıldı. Açılışın ardından fuar alanında dev altyapı projelerine ilişkin soruları yanıtlayan Yıldırım, yapımı planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin, "Bu köprü 2023 senesine kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak. Dünyada kuleler arası açıklık olarak birinci olacak. Bir de köprünün adı Çanakkale 1915 olacak" değerlendirmesinde bulundu.

HAYDARPAŞA'DAN YHT

Haydarpaşa Garı'ndan hızlı tren seferleri yapılacağını aktaran Bakan Yıldırım, "Hızlı tren Ankara'dan geliyor Pendik'te duruyor. Pendik ve Ayrılıkçeşme-Haydarpaşa arasında banliyö hattıyla hızlı tren beraber çalışacak. Dolayısıyla buradaki hat tamamen sıfırdan yenileniyor. Bir hızlı tren hattı bir de banliyö hattı olacak. Hızlı tren Haydarpaşa'ya kadar gelmiş olacak bu hat bittiğinde. Ne kadar sürecek? Banliyö hattının bitimiyle beraber takriben iki yıl" ifadelerini kullandı. 

DEMİR AĞLARA 40 MİLYAR 

Bakan Yıldırım, "Önümüzdeki 10 yıl içinde demiryolu alt yapısına, üst yapısına sadece Türkiye'de yapacağımız yatırım 40 milyar doların üzerindedir. Bugüne kadar demiryoluna yaptığımız yatırım miktarı da aşağı yukarı 20 milyar doları bulmuştur" dedi. Yıldırım, mevcut demiryolu hatlarına ilave 10 bin kilometrelik demiryolu hattı yapacaklarını söyledi. 

14 şehri bağlayacak

Bakan Yıldırım, 14 şehri demir ağlarla birbirine bağlamayı hedeflediklerine dikkat çekti. Yıldırım, "Hedefimiz yolcu taşımacılığında YHT ve hızlı hatlarla nüfusumuzun yüzde 55'ine karşılık gelen toplam 43 milyon insanın yaşadığı 14 şehrimizi birbirine bağlamak" diye konuştu. 

3. köprü pazar birleşiyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kıtaların birleşmesine 9 metre kaldığını yineleyen Yıldırım, pazar günü yapılacak törenle birleşmenin tamamlanacağını söyledi. Köprünün üzerindeki raylı sistem altyapı çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Yıldırım, "Raylı sistemin köprüden sonraki devamı henüz başlamadı. Mayıs sonu bitiyor ama devamı yapılmadığı için sadece altyapı hazır olacak" dedi.

Kanal İstanbul'da 5 güzergah 

Kanal İstanbul'un güzergahıyla ilgili her habere itibar edilmemesi gerektiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Güzergah hiçbir zaman resmen bizim tarafımızdan açıklanmadı, şurasıdır denmedi bugüne kadar. Kanal İstanbul'la ilgili 5 tane güzergah üzerinde çalışılıyor, halen bu güzergahlarla ilgili çalışmalar tam anlamıyla bitmiş değil.Önümüzdeki birkaç ay içerisinde güzergahı da resmen ilan edeceğiz. Ondan sonra da artık ilk kazmayı vurmak için harekete geçeceğiz."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...