Tgrt Haber

CANiK ve AEI Systems Birleşik Krallık’ta gücünü artıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
17 Eylül 2024 16:09 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 16:13
CANiK ve AEI Systems Birleşik Krallık’ta gücünü artıyor

Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketlerinden CANiK ve AEI Systems, Birleşik Krallık’ta 18-19 Eylül’de gerçekleştirilecek, dünyanın önde gelen kara aracı ve ekipman üreticilerini buluşturan DVD Fuarı’na katılacak.

SYS Grup bünyesindeki CANiK​, AEI Systems ve UNIROBOTICS, sahip oldukları kabiliyetleri yurt dışında iş birliklerine dönüştürmek için güçlü adımlar atıyor. Bu yıl yoğun bir fuar ve etkinlik takvimi izleyen SYS Grup şirketleri, bu kez 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Birleşik Krallık’ta düzenlenecek olan DVD Fuarı’na katılacak.

Birleşik Krallık Kara Kuvvetleri tarafından organize edilen ve dünyanın önde gelen kara aracı ve ekipman üreticilerini buluşturan DVD, SYS Grup şirketlerinin Birleşik Krallık ve Avrupa başta olmak üzere uluslararası pazarlardaki stratejik hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir olanak sunuyor.

Birleşik Krallık, SYS Grubu için özel bir önem taşıyor. 2022 yılında SYS Grup bünyesine katılan köklü İngiliz şirketi AEI Systems, İngiltere’deki tesisinde 60 yılı aşkın bir süredir, hava, kara ve deniz platformlarına yönelik 20, 25 ve 30 mm orta kalibre topların üretimlerini yapıyor.

AEI Systems etkinlik kapsamında tüm modern dünya ordularının beğenisini kazanmış olan 30x113 mm düşük geri tepmeli orta kalibre topu VENOM LR’ı öne çıkarırken, CANiK dünyanın en dayanıklı 12.7x99 mm ağır makineli tüfek ailesi olan CANiK M2 QCB, CANiK M2F ve CANiK M3 silahlarını öne çıkaracak. Yine grup şirketlerinden UNIROBOTICS ise TRAKON Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS)’ni tanıtacak.

SYS Genel Müdürü Cahit Utku Aral, Grubun Birleşik Krallık’ta yürüttükleri faaliyetlerin, belirledikleri hedeflere ulaşma yolunda stratejik önemde olduğunu söyledi.

AEI Systems’ın SYS Grup bünyesine katılması ile Birleşik Krallık’ın savunma sanayisindeki yerlerini sağlamlaştırdıklarını dile getiren Aral, İngiltere’deki tesislerimizden İngiliz Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına doğrudan yanıt verebildiklerini, daha yakın iş birlikleri geliştirdiklerini ve üçüncü ülkelere açılma yolunda yeni kapılar araladıklarını vurguladı. Aral, Birleşik Krallık savunma tedarik süreçlerine dahil olmanın SYS Grup’un Avrupa’daki büyüme hedeflerinin kritik bir parçasını oluşturduğunu kaydetti.

Aral, Birleşik Krallık’ın güçlü bir savunma pazarı olmasının ötesinde, teknolojik yeniliklere verdiği önemle küresel anlamda öne çıktığına işaret ederek, bu nedenle grup şirketleri olarak geleceğin savunma sanayisinin konuşulduğu ve bir anlamda da geleceğin muharebe ortamının şekillendiği etkinlikte yer almanın, burada yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirmenin, SYS Grubun hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Aral, CANiK, AEI Systems ve UNIROBOTICS’in yenilikçi ve ileri teknolojilerle, başta Birleşik Krallık ve yine burada kurulacak iş birlikleri ile diğer dost ülkelere en ileri çözümleri sunmak için hazır olduğunu bildirdi.

CANİK VE SAMSUN YURT SAVUNMA HAKKINDA

CANiK bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS)’nın dünyaca ünlü ateşli silahlar markası olup Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta ana üretim tesisleri bulunan ve sahipleri Türk olan global bir savunma sanayi şirketidir. SYS, devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz Silah Projesi’nin Samsun ayağının temsilcisi olarak 1998 yılında kuruldu. Aradan geçen yılda SYS; CANiK markasıyla silah, silah aksesuarları, silah sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türk savunma sanayinin önemli kuruluşlarından biri haline geldi.

Merkezi İstanbul’da bulunan SYS, Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 100 bin ve ABD’de 15 bin ve İngiltere’de 5 bin metrekare kapalı alanda kurulu 7 tesisinde 1.000’den fazla çalışanı ile üretimini sürdürüyor. Aral Ailesi tarafından yönetilen SYS, hafif silah pazarında CANiK markasıyla adını dünyaya duyurdu. SYS Türkiye'deki tesislerinde yıllık 450 bin adet tabanca, 6.000 adet uçaksavar, İngiltere ve Türkiye’deki tesislerinde 250 adet orta kalibre top ve İstanbul’daki tesisinde de bu silahların atış kontrol sistemlerini üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye ve İngiltere’nin yanı sıra Amerika'daki tesisinde de 2025 yılında 100 bin adet tabanca üretimi gerçekleştiriyor olacak. Bugün dünyada 30x113 mm kalibre silahı üretebilen 3 firmadan biri konumunda. Söz konusu silah radar entegrasyonu ile dronlara, insansız su üstü kamikaze platformlara ve hafif zırhlı araçlara karşı en etkin çözüm. İngiltere’deki tesisinde 20, 25 ve 30 mm silahların İngiliz savaş uçakları için üretimlerini yapan SYS Grup şirketlerinden AEI Systems ayrıca kara ve deniz platformları için de uzaktan komutalı sistemlere entegre edilmek üzere düşük geri tepmeli 20 mm ve 30 mm silahları da üretiyor.

Türkiye’deki üretiminin yüzde 95’ini 70 ülkeye ihraç eden firma, 2010 yılından beri ABD’deki faaliyetlerini, kurduğu CANiK USA firması üzerinden yürütüyor; 2020 ve 2021 yıllarında dünyadan Amerika’ya en çok tabanca ihraç eden üçüncü firma oldu ve 2021 yılında SSB tarafından Türkiye’nin Namlulu Silahlar kategorisinde en büyük ihracatçısı olarak ödüllendirildi. 2022 ve 2023 yıllarında da Türkiye’nin en büyük 10 savunma sanayi ihracatçısı arasında tek özel sektör silah üreticisi olarak yerini aldı. Ayrıca dünyanın 24 ülkesinin ilgili kurumlarınca 'devlet ihalesi kapsamında' resmi silah olarak tercih ediliyor. Özgün yerli tabancadan, milli uçaksavar üretimine kadar birçok yerli ve milli savunma sanayi projesinin partneri olan SYS, dünya çapında bir savunma sanayi şirketi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...