Tgrt Haber

7 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Fed altını baskıladı

07 Nisan 2022 07:59 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 08:11
Altın fiyatları Fed tutanaklarının piyasalarda yarım baz puan artış beklentisi oluşturmasıyla geriledi.

ABD ve Avrupa ülkeleri Buça kentinden gelen sivil infaz görüntüleri sonrası Rusya’ya yeni yaptırım hazırlığı yaparken piyasalarda gerginlik sürüyor. Altın fiyatları Fed faiz tutanaklarında gelecek toplantılarda bilanço küçültme ve faiz artırım planlarını ana hatlarıyla ortaya koyan şahin açıklamalar ardından sakin kalmaya devam ediyor. Belirsizliğin hakim olduğu piyasalarda zarar etmeme için güvenli limanları tercih eden yatırımcılar ‘’Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Altın düşecek mi?’’ sorusunun cevabını arıyor. İşte canlı altın fiyatları ve dolar/TL kuru

Altın fiyatları Fed tutanaklarının piyasalarda yarım baz puan artış beklentisi oluşturmasıyla geriledi.

Rusya – Ukrayna Savaşı devam ederken Rus ordusunun çekildiği bölgelerden gelen sivil infazı görüntüleri ABD ve Avrupa ülkelerinin yeni yaptırım paketlerini gündeme getirdi. Rus ekonomisini hedef alan yaptırım kararları petrol, altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olurken manipülasyon piyasasında altın başta olmak üzere değerli madenlere talep arttı. Peki Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar?

GRAM ALTIN NE KADAR?

15 - 16 Mart tarihinde yapılan Fed faiz toplantısına ait tutanaklar yayımlandı. Tutanakların ardından yetkililer faiz artırımı sürecine başlayan Fed’in yıl içinde bir veya daha çok kez 50 baz puanlık artış yapabileceğine dikkat çekti. RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn küresel altın fiyatlarına ilişkin "Enflasyon korkuları ve gördüğümüz enflasyon verileri altını yukarı tutan şeydir" ifadelerini kullandı. Ons altın fiyatının yatay seyretmesi ve dolar/TL kurunun baskılanması yurt içinde gram altın fiyatını da etkiledi. Peki bugün gram altın ne kadar?

7 Nisan gram altın 909 TL üzerinde işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

7 Nisan altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? Fed altını baskıladı

CANLI ALTIN FİYARLARI NE KADAR?

Altın fiyatları hem küresel piyasalarda hem de yurt içinde baskılanmaya devam ediyor. Yetkililer Fed'in yarım baz puan artırım yapması halinde altının 1.900 dolar seviyesine düşebileceğine işaret ederken dün gece yayımlanan tutanak böyle bir artış ihtimalini güçlendirdi. Yatırımcılar ''Altın düşer mi yükselir mi?'' sorusunun cevabını ararken diğer yandan canlı altın fiyatları hakkında araştırma yapıyor. Buna göre:

  • Çeyrek altın: 1.4878 TL
  • Yarım altın: 2.956 TL
  • Cumhuriyet altını: 5.903 TL
  • Ons altın: 1.921 dolar

DOLAR KAÇ TL?

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken Ukrayna’dan gelen sivil infaz ve toplu mezar görüntüleri ABD başta olmak üzere Avrupa’nın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar açıklamasını gündeme getirdi. Yaptırım haberleri nedeniyle dolar küresel piyasalarda değer kazanırken yurt içinde dolar/TL kuru Fed tutanaklarından destek bularak 14,70 seviyesinin üstüne çıktı. İslam Memiş geçtiğimiz günlerde baskılanan doların bir gün patlak verebileceğine işaret ederken ''Bu yüksek enflasyona rağmen doların baskılanması sağlıklı mı? Bence değil. Bu baskılanma bir gün fena patlayacak'' ifadelerine yer verdi. Peki bugün dolar kaç TL?

7 Nisan dolar 14,73 TL seviyelerinden alıcı buluyor. Euro ise 16,09 seviyelerinden işlem görüyor. 

Batı'nın Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları ve yaklaşmakta olan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Avrupa para birimi üzerindeki baskıyı artırmasıyla bir ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra euro dolar karşısında pek değişmedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...