Tgrt Haber
BIST
9900.25
%-0.76
(-75.36)
Dolar
34.1026
%0.24
(₺0.08)
Euro
38.1457
%0.1
(₺0.04)
Sterlin
45.5889
%0.48
(₺0.22)
Altın
2940.062
%2.13
(₺61.20)
Bitcoin
$63301
%0.7
Ethereum
$2569.9
%1.08
AVAX
27.65
%1.13
 - Faiz indirimini fırsata çevirene ceza
4 saat 34 dakika önce

Bakanlık düğmeye bastı! Faiz indirimi sonrası fırsatçılık yapan emlakçıya 100 bin TL ceza

Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarını düşürmesini fırsat bilen emlakçılar, ilanlarda fahiş artışlar yaptı. Tepki çeken artış için bakanlık harekete geçti. Faiz indiriminin ardından ev fiyatını 1 milyon 750 bin TL artırdığı tespit edilen bir emlakçıya bakanlık ceza yağdırdı.
 - Uzmanından kritik uyarı
6 saat 26 dakika önce

Emekli maaşına haciz riski... Uzmanından kritik uyarı: Sözleşmelere aman dikkat

Yargıtay kararına göre; kredi borcunu ödeyemeyen emeklilerin maaşları haczedilemeyecek. Avukat Mücahit Küçük de Yargıtay'ın bu kararına ilişkin emeklilere kritik uyarılarda bulundu. Küçük, emeklilerin kredi çekerken imzaladıkları sözleşmelere dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.
 - İşte kıdem tazminatı almanın şartları
11 saat 40 dakika önce

İstifa eden kişiler de kıdem tazminatı alabilir! İşte kıdem tazminatı almanın şartları

Kıdem tazminatı işveren tarafından işçinin, o işyerinde çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdemin karşılığı olarak ödenen paradır. Bir işçinin kıdem tazminatı alabilmesi için kendi istek ve kusuru dışında işten çıkarılması gerek. Ancak bazı durumlarda istifa eden kişiler de tazminat alabilir. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı alma şartları.
 - Emeklilikte çalışan herkesi ilgilendiriyor
11 saat 41 dakika önce

SGK uyardı emekli maaşları kesilecek! Emeklilikte çalışanlar e-devletinizi kontrol edin

Emekli olduktan sonra çalışanlar için SGK tarafından kritik bir uyarı yapıldı. Emekli çalışanların sigorta prim kodlarının yanlış girilmesi maaş kesintisine neden oluyor. Kod farkı, çalışırken ödenen prim türünü belirlediği için yanlış bir kod emekli maaşınızı riske atacak. İşte emekli maaş kaybını önlemenin yolları.
 - Dolar ve euro fiyatlarında son durum
12 saat 58 dakika önce

Döviz piyasasında dalgalanma sürüyor: 21 Eylül dolar, euro, sterlin fiyatı

Fed'in faiz indirimi sonrası dolar piyasasında geçtiğimiz hafta tırmanışa doğru geçen seyir bu defa aşağı yöne inmeye başladı. Merkez Bankası'nın da faiz kararını açıklamasıyla döviz piyasasında dalgalanma sürüyor. Dolar dengesiz seyrini devam ettirirken euro yükselişe geçti. 21 Eylül Cumartesi piyasalarında dolar, euro ve sterlin alış ve satışı...
 - Çeyreğin fiyatı uçtu
13 saat 48 dakika önce

Altın tırmanışını sürdürüyor: İşte 21 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatlarında son durum

Fed kararı sonrası altın durdurulamıyor. Bu hafta rekor üzerine rekor kıran ons altının fiyatı yükselişini sürdürdü. Altın yatırımcıları, çeyrek altın ve gram altın fiyatlarını merak ediyor. 21 Eylül Cumartesi gününe altın nasıl başladı? İşte gram altın ve çeyrek altın fiyatları...
 - Resmi Gazete'de yeni tarih açıklandı
14 saat 17 dakika önce

Araç sahipleri dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı

Akaryakıt piyasasının etkin takibi için Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin (UTTS) kapsamı genişletildi. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle 1 Temmuz 2025'ten itibaren satılacak sıfır taşıtlar Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi kapsamına alındı.
 - Zorunlu karşılık oranları değişti
20 saat 2 dakika önce

Merkez Bankası'ndan TL mevduatta zorunlu karşılık hamlesi

Merkez Bankası, TL cinsi mevduat hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranları ile yabancı para mevduat için TL cinsinden tesis edilmesi gereken zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi.
 - Bakan canlı yayında açıkladı
22 saat 46 dakika önce

Doğal gaza zam gelecek mi? Bakan canlı yayında açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji fiyatlarıyla ilgili merakla beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarına zam gelip gelmeyeceğine ilişkin konuştu.
 - İslam Memiş net konuştu: "Macera aramayın"
20 Eylül 2024 - 17:16

Al ve yat sürecine girildi! İslam Memiş altın, borsa ve dolar için net konuştu: "Macera aramayın"

İslam Memiş, milyonlara yatırımcıya seslendi. Fed'in faiz indirim kararı sonrasında İslam Memiş'ten dikkat çeken altın, dolar ve borsa yorumu geldi. Piyasaların daha da zorlu sürece gireceğini belirten Memiş, 'Malda kalmakta fayda var. Al-yat sürecine girdik' dedi. İşte altın ve dolar fiyatı için en güncel yorum.
Otomobil - Otomobil
20 Eylül 2024 - 17:00

Otomotiv sektöründe tarihi değişim! Yeni araçların hiçbirinde olmayacak

Gelişen teknoloji ile birlikte otomobil sektöründe de tarihi değişimler gerçekleşiyor. Otomobillerde en çok aranan özelliklerinden biri olan müzik sisteminde köklü yenilikler yaşandı. Yeni otomobillerde çok sevilen özellik kaldırılacak. İşte detaylar...
 - Aynı haftada 3 isimden EYT açıklaması!
20 Eylül 2024 - 16:42

Aynı hafta içinde 3 farklı isimden EYT açıklaması! EYT yasasında değişiklik sinyali mi?

Ekonomi adına hareketli bir hafta geride kaldı. Emeklilikte yeni düzenleme ve EYT yeniden gündeme geldi. Aynı hafta içinde 3 farklı isimden gelen EYT açıklaması akıllara tek bir soru getirdi. EYT yasası değişiyor mu? Emeklilik yaşının artırılmasının yanı sıra en düşük emekli aylığı alanlar için sosyal yardım programlarının uygulanması ve EYT yasasında değişiklik sinyalleri için gözler hükümete çevrildi.
 - İşte emekli, memur ve asgari ücret zam oranı
20 Eylül 2024 - 15:15

Emekli, memur ve asgari ücret zammı için yeni tahmin geldi! Hepsini tek tek hesapladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan emekli, memur ve asgari ücret açıklaması geldi. Yeni yıla kısa bir süre kala ücretlere gelecek zam oranı merak konusu oldu. Ocak 2025 zamlarına ilişkin en net açıklama Özgür Erdursun tarafından yapıldı. SGK uzmanı emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlarına maaşlarına gelecek zam oranlarını tek tek açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
20 Eylül 2024 - 12:42

Emeklilik birikimlerinize dokunmadan acil nakit çekebileceksiniz! BES teminatlı ihtiyaç kredisi can suyu olacak

BES teminatlı ihtiyaç kredisi dönemi başladı. Artık Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları, BES tasarruflarını teminat olarak göstererek avantajlı oran ve farklı vade seçenekleriyle ihtiyaç kredisi kullanabilecek. Emeklilik birikimlerine dokunmadan nakit ihtiyacınız kolayca karşılanabilecek. Yeni gelişmeyle birlikte BES teminatlı kredi rakamlarına Emeklilik Gözetim Merkezi üzerinden ulaşılabilecek.
Ekonomi - Ekonomi
20 Eylül 2024 - 12:36

SPK halka arzlar hakkında yeni bir adım attı! Dağıtım esaslarında yeni düzenleme

SPK'den halka arzlara ilişkin yeni düzenleme geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), payların ilk halka arzında uygulanacak satış yöntemleri ve dağıtım esaslarına ilişkin kurul ilke kararlarını paylaştı. SPK’nın halka arz ilkeleri ve uygulamaları değişti.
Ekonomi - Ekonomi
20 Eylül 2024 - 12:29

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Meclis'te sunum gerçekleştirecek! Tarihi belli oldu

Merkez Bankası Başkanı Karahan, Meclis'te sunum yapacak. Fatih Karahan, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışının gerçekleştirileceği hafta milletvekilleriyle bir araya gelecek. 3 Ekim'de sunum gerçekleştirecek. Başkanın faaliyetler ve para politikası uygulamaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nu bilgilendirmesi bekleniyor.
 - Doğru ev ekonomisi için yapılması gerekenler
20 Eylül 2024 - 12:24

Sonbahar geldi bütçeler alarm vermeye başladı! İşte doğru ev ekonomisi için yapılması gerekenler

Türkiye'de enflasyon düşüş eğilimine girmiş olsa da her alanda gelir ve gider arasındaki dengenin kurulması gün geçtikçe zorlaşıyor. İyi bir ekonomik uygulama ile hanehalkları mal ve hizmet alışverişinin olumlu yollarını arıyor. Büyük ekonomik ve çevresel zorluklarla karşı karşıya olduğumuz şu günlerde sonbaharın da gelişiyle, ev ekonomisi uygulaması, geçim kaynağı ve evlerimizin refahı için büyük önem taşıyor. İşte kriz zamanlarının kurtarıcısı, bütçe planlarının rahatlatıcısı ev ekonomisinin doğru uygulanması için yapmanız gerekenler.
 - İşte zam geleceği tarih
20 Eylül 2024 - 11:14

Araç sahiplerini üzecek haber geldi! Akaryakıt fiyatına zam geliyor: Deponuzu fulleyin

Akaryakıt fiyatları için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları değişmeye devam ediyor. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına zam bekleniyor. İşte benzin, motorin, LPG güncel fiyatları indirim ve zam haberleri.
 - Emekli promosyon ücretlerinde rekor artış!
20 Eylül 2024 - 10:38

Emekli promosyon ücretleri rekor artırıldı! Bankalar kesenin ağzını açtı: Emekli bayram edecek

Eylül ayı emekliye ilaç gibi gelecek. Bankalar promosyonlarını güncelledi. Emekli maaşı banka promosyon ücretleri yukarı çekildi. Emekliye en yüksek promosyon veren bankalar belli oldu. Bazı bankalar SGK emeklilerine özel 24 bin liraya varan ödeme yapacak. İşte güncel banka banka emekli promosyon ödemeleri.
Ekonomi - Ekonomi
20 Eylül 2024 - 10:12

Tüketici güven endeksi eylül ayında yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ağustos ayında 76,4 iken Eylül ayında %2,4 oranında artarak 78,2 oldu.
Sona Git