Tgrt Haber

Cevdet Yılmaz enflasyon için yılın ikinci yarısına işaret etti

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2024 12:36 - Güncelleme : 06 Mart 2024 12:39
Cevdet Yılmaz enflasyon için yılın ikinci yarısına işaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası’nın sıkılaşma adımlarını değerlendirerek dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​'nın sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma için attığı adımları sosyal medya hesabında değerlendirdi. 

TCMB​ YENİ SIKILAŞMA ADIMI

Öte yandan sıkılaşma adımlarına devam eden Merkez Bankası TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirildiğini duyurdu. Reuters, bilgi üzerine TCMB'ye ulaşılamadığını belirtti.

TCMB'nin ilave sıkılaşma adımlarına yönelik yaptığı duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirildi.

Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarında şunları kaydetti:

İKİNCİ YARIYA İŞARET ETTİ

"Ocak ayına göre ivme kaybetse de şubat ayı enflasyonu beklentilerin üstünde gerçekleşmiştir. Merkez Bankamızın ilave sıkılaştırıcı adımlarının yanı sıra, maliye politikası ve yapısal reformlar ile destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır.

2025 yılında enflasyonla mücadele süreci çok daha hızlanacaktır. Orta vadede (2026 perspektifinde) ise sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz çerçevesinde tek haneli enflasyon​ oranlarına yeniden ulaşmaya kararlıyız."

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...