Tgrt Haber

Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden olacak! Cevdet Yılmaz açıkladı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
07 Ağustos 2024 11:43 - Güncelleme : 07 Ağustos 2024 11:56
Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden olacak! Cevdet Yılmaz açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısı"nda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Yılmaz, kira kontratlarına ilişkin konuştu. e-Devlet kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapabilecekler." dedi. Kira kontratları artık e-Devlet'e geçiyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​'dan kira kontratlarına ilişkin açıklama geldi. Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet​ üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Cevdet Yılmaz, "e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet​ Kapısı üzerinden yapabilecekler." dedi.

KİRA KONTRATI E - DEVLET'TEN Mİ OLACAK?

e-Devlet​ Kapısı'nı kullanarak kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli bir şekilde erişim gün geçtikçe artıyor.

Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapabilecek! Cevdet Yılmaz açıkladı - 1. Resim

Son gelen açıklamalara göre kira sözleşmeleri artık zorunlu olarak e-Devlet​ sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Ev sahibi ile kiracının akdetmiş olduğu kira sözleşmesinin bir nüshası, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde e-Devlet​ sisteminde yer alan kira sözleşmesi bilgi sistemine kaydedilecek.

Bu sistem, Gelir İdaresi Başkanlığı​ tarafından oluşturulmuş olup, sözleşme kayıtları Vergi Dairesi'ne bildirilmiş sayılacak.

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...