Tgrt Haber

Çin son iki yılın en büyük faiz indirimini yaptı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
15 Ağustos 2023 09:08 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 09:16
Çin son iki yılın en büyük faiz indirimini yaptı

Bir süredir deflasyonla mücadele eden Çin Merkez Bankası’ndan piyasaları şaşırtan bir karar geldi. Merkez Bankası ekonominin desteğe ihtiyacı olduğunu değerlendirerek faiz indirimine gitti.

Şu sıralar Country Garden kriziyle mücadele eden Çin ekonomisi​ tüm piyasaları etkilemeye devam ediyor.  Çin Merkez Bankası​ (PBOC) günü ağustos ayı faiz kararını açıkladı. Yavaşlama sinyalleri veren Çin ekonomi beklenmedik bir karar alarak faiz indirimi​ yaptı. 

SON İKİ YILDIR YAPILAN EN BÜYÜK FAİZ İNDİRİMİ

Merkez Bankası, 401 milyar yuan (55,25 milyar dolar) değerindeki bir yıllık orta vadeli borç verme tesisi (MLF) kredilerinin faiz oranını yüzde 2,65'ten 2,50'ye düşürdüğünü açıkladı. Bu, 2020 yılından bu yana yapılan en büyük faiz indirimi oldu. PBOC, Haziran ayından da faizi 10 baz puan indirmişti. Ekonomistler faizin sabit kalacağını tahmin ediyorlardı. Merkez bankası ayrıca yedi günlük ters repo yoluyla 204 milyar yuanlık bir ters repo işlemi gerçekleştirdi ve borçlanma maliyetlerini yüzde 1,9'dan yüzde 1,8'e düşürdü.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...