Tgrt Haber

Çin'de nüfus azaldı, hükümet harekete geçti! Genç evlenen kadınlara 137 dolar ödül verilecek

30 Ağustos 2023 13:29 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 13:35
Çin'de nüfus azaldı, hükümet harekete geçti! Genç evlenen kadınlara 137 dolar ödül verilecek

Çin’de altmış yıldır ilk kez nüfusunun azalması hükümeti harekete geçirdi! Çin'in doğusundaki Changshan bölgesinde 25 yaşından küçük gelinlere 1,000 yuan (137 dolar) "ödül" verilecek.

Çin’in nüfusundaki belirgin azalma, hükümeti harekete geçirdi. Geçen hafta Changshan bölgesinin resmi Wechat hesabında yayımlanan bildiride, ödülün ilk evlilikler için "yaşa uygun evlilik​ ve çocuk doğurmayı" teşvik etmek amacıyla verildiği belirtildi.

ÇOCUK BAKIMI, DOĞURGANLIK VE EĞİTİM YARDIMI VERİLİYOR

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, bölgede çocuk sahibi olan çiftler için çocuk bakımı, doğurganlık ve eğitim yardımları da sağlanıyor.

60 YILDIR BİR İLK YAŞANDI, ENDİŞE ARTTI

Çin​'in altmış yıldır ilk kez nüfusunun azalmasından ve nüfusun hızla yaşlanmasından endişe duyan yetkililer, doğum oranını yükseltmek için mali teşvikler ve çocuk bakım olanaklarının iyileştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi önlemi uygulamaya başladı.

EVLENEN ÇİFTLERİN SAYISI DÜŞTÜ, ÖNLEM GELDİ

Çin'de evlilik için yasal yaş sınırı erkekler için 22, kadınlar için 20. Ancak evlenen çiftlerin sayısı düşüyor. Bu durum, bekâr kadınların çocuk sahibi olmasını zorlaştıran resmi politikalar nedeniyle doğum oranlarını düşürüyor.

 

Kaynak: Dünya

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...