Tgrt Haber

Çin'deki karışıklık motorine yaradı! Akaryakıta yeni indirimler gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları...

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Reuters, TGRT Haber
15 Kasım 2022 16:40 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 17:06
Çin'deki karışıklık motorine yaradı! Akaryakıta yeni indirimler gelecek mi? Güncel akaryakıt fiyatları...

Bugünden itibaren geçerli olacak motorin indirimi haberi geldi. Bunun üzerinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de motorin fiyatlarında değişmeler oldu. Motorine gelen 1,56 liralık indirim sonrası akıllara “Motorine benzine yeni indirimler gelecek mi?” sorusu geldi. Çin’de yaşanan gelişmeler ve dolardaki hareketlilikler sonrası brent petrol 92 dolara kadar geriledi. İşte son gelişmeler…

Brent petrol​ son zamanlarda yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler sonrası gerilmeye girdi. 95 doların altına kadar düşmesi pompaya yansıdı. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi kentlerde motorin fiyatları düştü.

AKARYAKITA YENİ İNDİRİMLER GELİR Mİ?

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin​'de artan COVID-19​ vakalarının yakıt tüketimini azaltacağı endişelerinin artırmasıyla petrol fiyatları​ düştü. Brent ham petrol vadeli işlemleri pazartesi günü %3 düştükten sonra 78 sent gerilerken, yüzde 0.84 düşüşle varil başına 92.36 dolara geriledi.

Analistler, Çin'in geçen hafta uygulayacağı sıfır COVID politikasının ekonomik aktiviteyi ve enerji talebini azaltacağına dair açıklamalarını olduğunu belirtiler.  Ayrıca, analistler, karantinaların ve artan vaka sayılarının önemli bir aşağı yönlü risk olmaya devam ettiğini söyledi. Uluslararası arenada yaşanan gelişmeler tüm dünyada akaryakıt fiyatlarının düşebileceği ihtimaline yoruldu. 

Vanda Insights’ın Kurucusu Vandana Hari, “Zayıf Çin verileri, yalnızca sıkı Kovid kontrol politikaları yürürlükte kaldığı sürece ülkenin petrol talebinin durgunlukta kalacağı görüşünü güçlendirmeye hizmet edecek” dedi.

PETROL BÜYÜME TALEBİ DÜŞTÜ

Bu arada Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) , yüksek enflasyon ve yükselen faiz oranları gibi artan ekonomik zorlukları gerekçe göstererek 2022 küresel petrol talebi büyüme tahminini Nisan ayından bu yana beşinci kez düşürdü.

Uluslararası Enerji Ajansı yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin deniz yoluyla taşınan Rus ham petrolüne 5 Aralık'ta başlatacağı yasağının, günde 1,1 milyon varil anlamına geldiğini söyledi.
Ajans bu yıl petrol talebi tahminini yükseltti. Ayrıca, ABD ham petrol stoklarının 11 Kasım'a kadar olan haftada yaklaşık 300 bin varil düşmesi bekleniyor.

DOLAR DURAĞAN SEYRİNE DEVAM EDİYOR

Dolar ise ABD enflasyon verileri ile bir süre gerileme yaşadı. Ancak Fed yetkilisinin faiz indirimleri için erken açıklaması piyasalarda karışık seyre neden oldu. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL
•    Anadolu Yakası benzin fiyatı: 22,70 TL
•    Anadolu Yakası motorin fiyatı: 24,79 TL
•    Anadolu Yakası LPG fiyatı: 10,54 TL
•    Avrupa Yakası benzin fiyatı: 22,69 TL
•    Avrupa Yakası motorin fiyatı: 24,78 TL
•    Avrupa Yakası İstanbul LPG litre fiyatı:10,80 TL

ANKARA
•    Benzin fiyatı: 22,84 TL
•    Motorin fiyatı: 24,89 TL
•    LPG litre fiyatı 10.79 TL

İZMİR
•    Benzin fiyatı: 22,84 TL
•    Motorin fiyatı: 24,93 TL
•    LPG litre fiyatı 10,54 TL

 

Kaynak: Reuters, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...