Tgrt Haber

Çin'in bir sözü yetti, petrol fiyatları arttı: Benzine yeniden zam göründü

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Temmuz 2023 09:50 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 10:58
Çin'in bir sözü yetti, petrol fiyatları arttı: Benzine yeniden zam göründü

Dolar kuru, ÖTV zammı ve brent petrol fiyatlarındaki artışla beraber benzin de motorin de 33 liraya kadar çıktı. Sektör temsilcilerinde alınan bilgilere göre motorine gelen 1,55 liralık zammın ardından salı günü benzine de zam gelecek.

Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan zam akaryakıta yansırken brentpetrol​ piyasasında yaşanan yukarı yönlü hareketler yurt içinde pompaya zam olarak yansıdı. Motorinden sonra benzine de zam geleceği öğrenildi. Böylelikle benzinin litre fiyatı 35 TL’ye kadar yükselecek.

ÇİN'İN SÖZÜ PETROL FİYATLARINI ARTIRDI

Brent tipi ham petrol vadeli işlemleri cuma günü varil başına 79 doların üzerine çıktı. Haftayı karla kapatan petrol için yatırımcıların öngörüleri artışların sürebileceği yönünde.  Petrol fiyatları, Çin'in salı günü dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısında tüketimi “yeniden canlandırmak ve genişletmek” için politikalar uygulamaya koyma sözü vermesinin ardından bu haftanın başlarında destek buldu.

ABD HAM PETROL STOKLARI DÜŞTÜ

Arz tarafında, Rusya'nın enerji bakanlığı, ağustos ayında planlanan günlük 500.000 varillik gönüllü ihracat kesintileri doğrultusunda ülkenin üçüncü çeyrekte petrol ihracatını 2,1 milyon ton azaltacağını söyledi. Mevcut para politikası sıkılaştırma döngüsünün sonunun yaklaştığına dair beklentiler de yükseliş hissiyatını artırdı. Bu arada, resmi veriler ABD ham petrol stoklarının geçen hafta 708.000 varil düştüğünü gösterdi.

Çin'in bir sözü yetti, petrol fiyatları arttı: Benzine yeniden zam göründü

DOLAR KURUNDA SAKİN SEYİR

Öte yandan Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası dolar beklenen olmadı. Yükseliş hareketlerine devam etmesine rağmen dolar/TL kuru sert bir artış kaydetmedi. Gözler şimdi ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararında.

BENZİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Son olarak motorine 1,55 TL’lik zam geldi. Dolar/TL ve brent petrolün yüksek seviyelerde kalmaya devam etmesi sonrasında benzin​ fiyatlarına 25 Temmuz saat 00.01 itibarıyla 1,99 TL'lik zam gelmesi bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT​ FİYATLARI 

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 33,99 TL
İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda: 33,81 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda: 13,98 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 34,03 TL
İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda: 33,87 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda: 13,56 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ankara'da benzin litre fiyatı: 34,55 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı: 34,37 TL
Ankara'da LPG litre fiyatı: 13,99 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir'de benzin litre fiyatı: 34,56 TL
İzmir'de motorin litre fiyatı: 34,49 TL
İzmir'de LPG litre fiyatı: 13,99 TL

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...