Tgrt Haber

Çinli otomobil devi Chery International’ın başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
28 Eylül 2024 19:41 - Güncelleme : 28 Eylül 2024 19:42
Çinli otomobil devi Chery International’ın başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çinli otomotiv devi Chery International’ın Başkanı Zhang Guibing’i Dolmabahçe Ofisi'nde ağırladı. İki ismin Türkiye'ye planlanan yatırımlarının konuşulduğu tahmin ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Chery International'ın Başkanı Zhang Guibing ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır​ da katıldı.

Çinli otomobil devi Chery Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü!  - 1. Resim


TÜRKİYE​'YE YATIRIM YAPACAKLARINI DUYURMUŞTU

Çinli otomobil üreticisi BYD'nin Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. 2023'te Türkiye'ye giriş yapan ve 2024 yılının ilk 7 ayında da satışlarda üçüncü sırada bulunan Chery'den de yatırım için güçlü bir sinyal geldi.

Chery'nin yeni markası Jaecoo'nun Türkiye lansmanı için İstanbul'da bulunan markanın Çinli üst düzey yetkilileri yaptıkları açıklamada fabrika yatırımı için Türkiye'de lokasyon arayışı içerisinde olduklarını ifade etmişti. 

Çinli otomobil devi Chery Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü!  - 2. Resim

Chery yetkilileri, "Türkiye yatırımımızın ortaklı yada yüzde yüz kendimizin olması konusunu henüz karara bağlamadık. Fakat, ortaklık konusunda kapımız herkese açık" demişti. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe28 Eylül 2024 19:44

Türkiye'nin ekonomisine yatırım yapacak firmalar olması güzel bir haber bence, umarım her şey planlandığı gibi gider

Sonraki Haber Yükleniyor...