Tgrt Haber

Çinliler İzmir'e yatırım için göz dikti

05 Ağustos 2014 18:02
Çinliler İzmir'e yatırım için göz dikti

Güney Koreliler'in ardından Çinliler de İzmir'e göz dikti. 2015 yılında yapılacak Çin etkinliği bölgeye milyarlarca dolar yatırım çekecek.

Güney Kore merkezli dev enerji şirketinin 12 milyar dolarlık yatırım için geçtiğimiz günlerde incelemlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gelmesinin ardından bugün de Çinli ticaret heyeti İzmir'de incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında konuşan Zhan Cangzhou 2015'te İzmir'de yapılması planlanan 'Global China Business Meeting' etkinliği sonrasında İzmir ve çevresine milyarlarca dolarlık yatırım geleceğini söyledi. Çin Komünist Partisi Xiamen Komitesi Daimi Komisyon Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu Sekreteri Zhan Cangzhou başkanlığındaki "Xiamen Ticaret Heyeti", İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Liman İşletme Müdürlüğü ve İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

TÜRKİYE'NİN TALEBİNE OLUMLU BAKTILAR

Heyet, Ege İhracatçı Birlikleri'nde ihracatçılarla bir araya gelen heyet adına konuşma yapan Cangzhou, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya'ın, Xiamen Fuarı'nda Türkiye'ye ayrılan alanın artırılması talebine olumlu baktıklarını kaydetti.

İZMİR VE ÇEVRESİNE MİLYAR DOLARLIK YATIRIM GELECEK

Xiamen şehrinin Türkiye ile 9 milyar dolar ticaret hacminin bulunduğunu belirten Zhan Cangzhou,

"Türk işadamlarının önemli bir liman ve ticaret merkezi olan Xiamen'i, 1 milyar 300 milyon nüfuslu Çin'e açılan bir pencere olarak görmelerini istiyoruz. Türkiye ile ticaretimiz bir önceki yıla göre geçen yıl yüzde 23 artmış. Bu artışta en büyük etken doğaltaş sektörü. Çin'de doğaltaş ticaretinin yüzde 60'ı Xiamen'de yapılıyor. Xiamen Fuarı'nda Türkiye standını büyüteceğiz. Bu ziyaretin ardından İzmir ile Xiamen arasındaki ticaret artacaktır. Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen 'Global China Business Meeting' etkinliğinin, 2015 yılında İzmir'de düzenlenmesi planlanıyor. Bu etkinlik sonrasında Çin'den İzmir ve çevresine milyarlarca dolar doğrudan yatırım gelecektir" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatma eylem bilir 5 Kasım 2023 20:11

Sıfır Tofaş Şahin almak istiyorum

Hb19 Nisan 2023 16:29

Boş

Emr19 Nisan 2023 04:46

Hiç inandırıcı değil

Sonraki Haber Yükleniyor...