Çöp diye atmayın, içinde 22 ayar altın varmış! Sarı alışımı gördüyseniz paraya dönüşebilir
Arızalanan veya eskiyen teknolojik aletlerinizi çöpe atıyorsanız hemen vazgeçin. Çünkü içerisinde hazine yatıyor. İşte birçok kişinin bilmediği altın bulma tekniği...
Teknolojik aletlerin iletkenliğinin daha iyi sağlanması, kalitesinin daha fazla artması için değerli madenler kullanılır. Bu madenlerin başında da altın gelir. Eskişehirli bir telefon tamircisi Hıdır Yıldız, "Elektronik cihazların ana kartlarında bulunan sarı alaşımın yüzde 99'u saf altından oluşuyor. Bu sarı alaşım yüzde 99 saf altın" şeklinde açıklamada bulundu.
Paradurumu.com'da paylaşılan içeriğe göre, Eskişehirli telefon tamircisi Hıdır Yıldız çöpe atılan elektronik ürünlere dikkat çekerek, "Birkaç malzeme ve özel bir solüsyon kullanarak anakartlardaki altını ayırabiliyoruz" dedi.
HURDA DEĞERİNİN ÇOK ÜSTÜNDE
Elektronik cihazlarda bulunan altın, bu cihazların iyi bir iletken olmasını sağlayan temel bir unsur olarak öne çıkıyor. Artık kumandalar da dahil olmak üzere birçok elektronik ürünün içinde yer alan bu altınların, hurda değerinden çok daha fazla maddi kazanç sağlayabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, eski veya arızalı cihazları çöpe atmak yerine geri dönüşüm firmalarına teslim etmek daha akıllıca bir tercih olabilir.
Sonuç olarak, teknolojik cihazları sorgulamadan çöpe atmaktan önce bir an daha düşünmek, içlerinde gizli olan bu altın değerini fark etmek için oldukça kritik bir noktayı oluşturuyor. Eğer arızalı veya kullanılmayan cihazlarınızın gerçek değerini öğrenmek istiyorsanız, bunları geri dönüşüm firmalarına teslim ederek değerlendirmenin en mantıklı yol olduğunu söyleyebiliriz.
ALTININ KULLANIM ALANLARI
Altının en yaygın kullanım alanı, mücevher sektörüdür. Altın, parlaklığı, dayanıklılığı ve işlenebilirliği nedeniyle mücevher yapımında tercih edilir. Altın, saf haliyle çok yumuşak olduğu için, genellikle gümüş, bakır, paladyum gibi diğer metallerle karıştırılır. Bu karışımlara alaşım denir. Alaşımların renkleri ve özellikleri değişebilir. Örneğin, altın ve bakır karışımı kırmızı altın, altın ve paladyum karışımı beyaz altın olarak adlandırılır.
Altının bir diğer önemli kullanım alanı, finans sektörüdür. Altın, para birimi olarak kullanılmasa da, bir yatırım aracı olarak değerini korur. Altın, ekonomik krizler, enflasyon, savaşlar gibi belirsizliklerin olduğu dönemlerde güvenli liman olarak görülür. Altın fiyatları, arz ve talep dengesi, küresel olaylar, piyasa beklentileri gibi faktörlere bağlı olarak değişir.
Altının bir diğer kullanım alanı da endüstri sektörüdür. Altın, elektrik iletkenliği, korozyona direnci ve kimyasal reaktifliği nedeniyle elektronik cihazlarda kullanılır. Örneğin, bilgisayarlar, cep telefonları, uydu sistemleri, uzay araçları gibi cihazlarda altın kaplı devreler bulunur. Altın ayrıca tıp sektöründe de kullanılır. Örneğin, altın kaplı implantlar, altından yapılmış diş dolguları, altın nanopartiküllerle tedavi yöntemleri gibi uygulamalar vardır.