Tgrt Haber

Erdoğan ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
19 Haziran 2023 21:06 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 23:37

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile AK Parti Genel Merkezinde görüştü. Atalay görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Perşembe gününe kadar asgari ücrette neticeye ulaşılacağını söyleyen Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a ile görüşmek için yola çıktı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için süreç devam ederken, Türk-İş​ Başkanı Ergün Atalay​, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'la görüştü. Atalay, 1 saat 15 dakikalık görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.  

TOPLANTI SONRASI İLK AÇIKLAMA

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından basına kritik açıklamalarda bulundu. Asgari ücrette kararın Perşembe gününe kadar netleşeceğini düşündüğünü söyleyen şunları söyledi:  

İşte Atalay'ın açıklaması: 

"Perşembe'yi bulmadan bir neticeye varılacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Bir görelim bakalım ne çıkacak. Bizim talep ettiğimize yakın bir rakam olacağını umut ediyorum. Arzu ettiğimiz rakama doğru yaklaştık. Yarın açıklanma ihtimali yüzde 50."

YARIN YENİDEN GÖRÜŞECEKLER

Öte yandan asgari ücret​ tespit komisyonunun işçi ve işveren heyetleri de görüştü. Çalışma Bakanı Işıkhan, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK başkanı Akkol'u ağırladı. Bakan Işıkhan ve konfederasyon başkanları yarın yeniden görüşecek. 

İKİNCİ TOPLANTI BUGÜN YAPILDI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete ara zammı belirleme çalışmaları kapsamında ikinci toplantısını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığındaki toplantıya, işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetleri katıldı.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...