Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD açıklaması: Hedefimiz 100 milyar doları yakalamak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 12:27 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 12:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD açıklaması: Hedefimiz 100 milyar doları yakalamak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği yoğun temaslarını tamamlamasının ardından özel uçakla Türkiye'ye hareket etti. Erdoğan “ABD ile ekonomik ve ticari faaliyetlerimiz, ikili ilişkilerimizin önemli bir boyutudur. İkili ticaret hacmimiz son 10 yılda 1,5 katına çıktı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'ndan, Türkiye​'nin BM Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile New York Başkonsolosu Reyhan Özgür uğurladı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yapılan görüşmelerle ilgili açıklamalar yaptı.
Erdoğan şunları kaydetti:

HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Türk-Amerikan İş Konseyi 13. Türkiye Yatırım​ Konferansı vesilesiyle Türk ve Amerikan iş dünyasının kıymetli temsilcileriyle bir araya geldik. Ülkemize yatırım yapan 2 bin 88 Amerikan firmasına ve Amerikalı girişimcilere Türk ekonomisine duydukları güven için teşekkür ediyorum.  ABD​ ile ekonomik ve ticari faaliyetlerimiz, ikili ilişkilerimizin önemli bir boyutudur. İkili ticaret hacmimiz son 10 yılda 1,5 katına çıktı. 2022 yılı sonu itibarıyla ikili ticaret hacmimiz %15’in üzerinde artışla 32 milyar doları geçti. Hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. 

SON 20 YILDA 252 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM ÇEKTİK

İki ülke arasında yeni teknolojilerden kritik sektörlere, inovasyondan imalata, yapay zekâdan siber güvenliğe büyük bir potansiyel bulunduğunu görüyoruz. Türkiye; siyasi istikrarı, eğitimli iş gücü, genç nüfusu, geniş iç pazarı ve bölgesel pazarlara erişimiyle, stratejik konumu ve modern lojistik altyapısıyla uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olmayı sürdürüyor.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1704767457947164720

BAKAN ŞİMŞEK'TEN YATIRIMCILARA BİZE GÜVENİN MESAJI!

Yaptığımız reformlar sayesinde ülkemiz son 20 yılda 252 milyar doların üzerinde uluslararası doğrudan yatırım çekti. Dış politikaya geniş bir perspektiften yaklaşarak ülkemizin stratejik konumunun sağladığı tüm avantajları en etkili şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te ABD seyahatinde Erdoğan’a eşlik ederek Goldman Sacks ev sahipliğinde yapılan etkiliklere katıldı. Türk ekonomisine güvenin artmasıyla beraber Türkiye küresel yatırımcıların radarına girdi. Ekonomi​ yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde dünyanın en önemli finans merkezi New York’a adeta çıkartma yaptı.

TAVİZ YOK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, New York’ta önemli yatırım bankalarından Goldmans Sachs’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 13. Türkiye Yatırım Konferansına katıldı. Şimşek ve Bolat dünyanın önde gelen portföy yöneticileri ile bir araya gelerek Türkiye’nin mali politikası ile ilgili sunum yaptılar. Orta Vadeli Program’dan da bahsedilen görüşmelerde yatırımcılara Bakan Şimşek tarafından önemli mesajlar verildi. Bakan Şimşek fiyat istikrarını Türkiye’nin önündeki en önemli hedeflerden biri olduğunu yeniledi.

Hazine ve Maliye Bakanı toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi yönetimine güveninin tam olduğunu ifade etti. Şimşek gerçekçi açıklamalar yaparak “Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek” olduğunun altını çizdi. Yatırımcılara pek çok konuda güven veren Şimşek, Yeni programlar tavizsiz, kesintisiz devam edeceğinin anlatarak Kural temelli, öngörülebilir yönetim taahhüdünde bulundu. Haziran’dan itibaren geçiş sürecinin bittiğini, dezenflasyon sürecinin başladığını açıklayan Şimşek, kredi büyümesi yavaşladığını anlattı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...