Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert çıkış! Fahiş konut ve kira fiyatlarına ağır yaptırımlar geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 16:33 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 16:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert çıkış! Fahiş konut ve kira fiyatlarına ağır yaptırımlar geliyor

Son yıllarda kira ve konutlarda önlenemeyen artışlar ile kira sınırlamasına rağmen artışlarına devam eden ev sahipleri ile ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez sert çıktı. Kira ve konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız" dedi.

Kiralar ve konut​ fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Ev fiyatlarının yanına yaklaşılmazken, kiralar ise maaşları aşıyor. Büyük şehirlerde fahiş kiralar çalışanları zorlarken, ev sahipleri kira​ sınırı kısıtlamalarına rağmen kiracıları ile karşı karşıya geliyor. Fahiş kira ve ev fiyatları​ ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni açıklama geldi.

FAHİŞ ARTIŞA YOL AÇANLARA AĞIR YAPTIRIM GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Şura Salonu'nda 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, "Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız" diye konuştu.

FIRSATÇILARIN DAVRANIŞLARI YÜKÜMÜZÜ ARTIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"Tamamen fırsatçılıktan kaynaklı fiyatlama davranışları eklenince bizim yükümüz daha da arttı. Ekonomik hiçbir gerekçe ile açıklanamayacak afaki rakamlar gördük. Vatandaşın lokmasına kasteden açgözlülerle karşılaştık.

Yeni kabinemizin önceliklerinden birisi bu balonu söndürmekti. Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbirler, kesilen cezalar sayesinde otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı.

Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Nefes aldırmayacağız.

Tüketicilerimizin haklarını bilmesi ve haklarını kullanması önem arz ediyor. Teftiş ve kontrol faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Kurallardan taviz vermeyeceğiz.

"İDARİ YAPTIRIMLARI UYGULUYORUZ"

Esnaf, tüccar KOBİ'lerimizi agresif ticaret hamleleri karşısında korkuyacağız. Reklam Kurulu vasıstasıyla ticari reklam ve haksiz ticari uyglamaları denetliyor, gerekli idari yaptırımları uyguluyoruz.

Türkiye'de üretilen malların ve hizmetlerin kullanımı ülke ekonomisine ciddi katkı sağlarken dışa bağımlılığı azaltıyor. Yurt içinde üretilen ürünleri tercih ettiğini belirten tüketicilerin oranı bir yılda 7 puan artarak yüzde 69,2'ye yükseldi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...