Tgrt Haber

Dar gelirlilere destek paketinde yeni ayrıntılar: İcra düzenlemesinde tarih belli oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Ağustos 2022 12:30 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 13:53
Dar gelirlilere destek paketinde yeni ayrıntılar: İcra düzenlemesinde tarih belli oldu

Son dakika haberi: Dar gelirliler için hazırlanan destek paketinde yeni ayrıntılar gelemeye devam ediyor. Ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek. Düzenleme toplam 9 milyon dosyayı kapsayacak. 15 Ağustos 2022 tarihine kadar icra işlemi dosyalar kapsamda olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı dar gelirlilere destek paketinden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Sona yaklaşılan çalışmada, dar gelirli​ 9 milyona yakın vatandaşı kapsayan yaklaşık 30 milyon liralık borç tasfiye edilecek. Buna göre, ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek.

Kabinede de değerlendirilen icra ve haciz sorunlarını çözecek pakette, borçların silinmesi için icra sürecinin başlatılmış olması şartı aranacak.

2 BİN LİRAYA KADAR OLAN BORÇLARI KAPSIYOR

Düzenlemeyle birlikte varlık yönetim şirketlerine borcu olan vatandaşları kapsıyor. 2.500 liraya kadar icraya devredilen borçlar devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca elektrik, su, doğalgaz, telefon borcu icralık olan vatandaşların borçlarını da devlet üstlenecek. 2 bin liraya kadar olan borçlar, şirketlerin vergi borcundan silinecek. Düzenleme çıktıktan sonra borçlar otomatik silinecek ve vatandaşın herhangi bir başvuruya gerek kalmayacak.

DÜZENLEME NE ZAMAN?

Kanun değişikliği çalışmalarına Adalet Bakanlığınca başlandı, düzenlemenin yeni yasama döneminin 1 Ekim'de başlamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

BAKAN NEBATİ: VATANDAŞLAR BORÇ YÜKÜNDEN KURTULACAK

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ vatandaşlara destek sağlanacağını belirterek borçların önemli bir kısmının temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerinden kaynaklandığını söylemişti.

Bakan Nebati şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...