Tgrt Haber

Dar gelirliye müjde! Elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarını devlet ödeyecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Türkiye Gazetesi
26 Ağustos 2022 06:23 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 08:28
Dar gelirliye müjde! Elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarını devlet ödeyecek

Dar gelirlilere yönelik hazırlanan destek paketinin detayları belli oldu. 6 milyon kişinin yaklaşık 30 milyar liralık icralık borcu tasfiye edilecek, varlık yönetim şirketlerine devredilmiş, 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçları da devlet üstlenecek. Ayrıca elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi temel ihtiyaçlarla ilgili sözleşmelerden doğan borçlarda ödenecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​, dar gelirli vatandaşlara yönelik destek paketi açıklanacağının müjdesini vermişti. Dar gelirli vatandaşların icra, haciz​ sorunlarını çözmek amacıyla hazırlanan iki paketin detayları belli oldu. 

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, devreye girecek destek paketiyle yaklaşık 6 milyon kişinin icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu temizlenecek. Destek paketi, varlık yönetim şirketleri tarafından takip edilen borçlar ile alacaklısı diğer şirketler olan borçlara yönelik olarak iki aşamalı işletilecek.

5 MİLYON AİLENİN BORCU İCRADAN DÜŞÜLECEK

Düzenleme ile 5 milyon ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşülecek. Bu arada, kişilerin borçlu olduğu şirketler de icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider kaleminde gösterecek ve bunları vergiden düşecek. Böylece, vatandaşların bu kapsamdaki borçları hazineden karşılanmış olacak.

İKİNCİ AYAK İCRA BORÇLARI

Paketin ikinci ayağı ise varlık yönetim şirketleri tarafından takip edilen icradaki borçlara yönelik olacak. 1 milyon vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş, 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını da devlet üstlenecek.

FATURALAR DEVLETTEN

Öte yandan, bu söz konusu destek paketi içinde yer alacak borçların önemli bir kısmı, vatandaşın elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerinden kaynaklanıyor. Paketin devreye girmesiyle birlikte, vatandaşın temel ihtiyaçlar içinde değerlendirilen bu borçlarını devlet ödeyecek. Ayrıca, borçlara ilişkin düzenleme için yasa çıkması gerekiyor.

Bu nedenle düzenlemenin, Meclis’in açılmasının ardından çıkarılacak yasa ile yürürlüğe girmesi bekleniyor. Borçluların gerçek kişiler olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfi yesi gerçekleşecek” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ÜZEYİR 9 Eylül 2022 12:58

Elektrik telsim kredi kartı

Erkan cokan 8 Eylül 2022 21:24

Benim 9 ile 10 bin tl arasi banka borcum var her an aciz olabilir bunu kim öducek ustelik dar gelirliyim şu an 3 cocuk babasiyim

Sonraki Haber Yükleniyor...