Değeri 500 trilyon dolar
Muğla'nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın, Truva hazinesinin yerinin tespit edildiğini ileri sürdü. 3 bin 200 yıl toprak altında kalmış 10 bin yıllık hazinenin değerinin 500 trilyon dolar olduğu iddia edildi.
Güvercinlik Mahallesi'nde 200 yıl önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın torunları olduğunu iddia eden 550 kişinin, yaklaşık 75 milyon lira değerindeki 170 dönümlük arazisinin tapusunun kendilerine verilmesi için başlattığı hukuk mücadelesiyle adı gündeme gelen Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın, Milas'ta görev yapan Avukat Devrim Deniz'in bürosunda basın toplantısı düzenledi. Ege Bölgesi'nde büyük bir Truva hazinenin bulunduğunu ileri süren Barın, hazinenin yerini keşfeden kişinin can güvenliği için fazla detay veremeyeceğini belirtti. Truva hazinesi hakkında sadece Ege Denizi'ne komşu bir yerde olduğunu söyleyebileceğini kaydeden Barın, "Arkadaşlar, bu hazine tümüyle Truva Krallığı'ndan kalma, içlerinde ünlü Palladion, Baphomet, Repteliyan ve diğer heykeller ile kraliyet altınları ile mücevherlerin bulunduğu hazinedir. Allah'ın izniyle Cumhuriyet ve dünya tarihinde devletimizin ve bir devletin bir kerede kazanabileceği en büyük hazine olacak. Bize göre toplam piyasa değeri 500 trilyon ABD doları civarında" dedi. Hazinenin içinde 3'ü büyük ebatta, 15 heykelin de bulunduğunu iddia etti.
"İlk önce halkla paylaşmayı uygun gördük"
Hazinenin yerini E.B. isimli bir müşterisinin bulduğunu öne süren Barın, "Yaklaşık 5 ay kadar önce, yanıma gelip bu hazine hakkında bilgi verdi. Konu hakkında çok bilgim olmadığı için bir müddet düşünmem için zaman istedim. Gerekli araştırmaları yapıp, konuya biraz daha vakıf olduktan sonra müvekkilim ile birçok kez tekrar buluştuk. Bu konunun devlet büyüklerimize hangi yollardan anlatabileceğimizi, konu hakkındaki endişelerimizi, kendisinin bulmuş olduğu bu hazinedeki benim sorumluluklarımı, iş bitimindeki çıkarlarımızı gibi birçok konuyu belli bir plana oturttuktan sonra, basın aracılığıyla bu konunun halkımızın da bilgisi dahilinde başlamasını münasip gördük. Ve kendisinden almış olduğum yetkiyle bugünden itibaren bu konunun baş sorumlusu ve muhatabının vekili olarak karşınızdayım" dedi.
"Bakan davet ederse giderim"
Konunun muhatabının Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu söleyen Barın, "Kültür Bakanımız Nabi Avcı, bu konu hakkında beni davet ederse derhal makamına giderim. E.B.'ye 'Kerametin, sırrın nedir' diye sordum. Hazinenin bulunduğu araziyi asla kazmadığını, dolayısıyla devletimiz ile anlaşmamız halinde bu durumun uzmanlarınca da tespit edilebileceğini, ilgili kanunda dört günlük ihbar süresini okuduğunu, bildiğini onun için de yerin altında tam olarak ne olabileceği hususunda yüzde 100 bir delil veya garantisinin elinde olmadığını söyledi. Buna karşılık bu orana yakın güçlü tahmininin olduğunu, hatta hatırı sayılır bir hazine olduğunu zannettiğini, ancak olayı ilk başlangıcından bu zamana kadar olan başından geçen tüm olayı bana hazinenin haritasını verirken anlatacakmış, söz verdi" dedi.
Hazinenin bulunduğu yere 'yarın para' işareti
E.B.'nin teknolojik araçlarla hazinenin olduğu yerin röntgenini çektiğini iddia ederek basın mensuplarına bazı fotoğraflar gösteren Barın, "E.B., hazinenin bulunduğu arazinin iki başına, tedavülden kalkmış, seri numaraları M46 417536 ile M70 489952 olan, eski 1 milyon TL'lik paraların yarısını birer taşın altına koymuş. O paraların diğer yarısı kendisinde. İnşallah hazinenin çıkarılması için çalışma başlatılırsa yakında paranın tümünü görmek hepimize nasip olacak" dedi.