Tgrt Haber

Demir cevheri, Çin emlak sektöründeki iyileşme sonrası 1,5 yılın zirvesinde

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
26 Aralık 2023 13:20 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 13:23
Demir cevheri, Çin emlak sektöründeki iyileşme sonrası 1,5 yılın zirvesinde

Çin’de ekonomik toparlanma emlak sektöründe iyimser hava estirdi. Demir cevheri ise 140 doları aşarak Haziran 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Pandemi sonrası açılmaların istenilen seviyede olmaması yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Buna karşın son dönemlerde Çin​'in ekonomik toparlanmasının ve çelik​ yoğunluklu emlak​ sektörünün nihayet ivme kazandığına dair iyimserlik emtia fiyatlarına yansıdı.

2022’DEN BERİ EN YÜKSEK SEVİYE

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, demir cevheri Haziran 2022'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Bu da Pekin'in emlak piyasasındaki son aylardaki düşüşünü durdurma çabalarının sonuç getirebileceğini gösterdi.

Demir cevheri yüzde 1,16 artışla ton başına 140,05 dolara yükselirken, Dalian'da vadeli kontratları yüzde 1,9 oranında artış gösterdi. Şanghay'da çelik inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo da yükselişe geçti.

ÇİN’DE 3. FAİZ İNDİRİM TURU BAŞLADI

Perşembe günü, Çin'in en büyük devlet bankaları, yetkililerin ekonomik aktiviteyi artırma çabalarını artırmasının ardından bu yılın üçüncü faiz indirim turunu başlattı. Bu karar, Pekin'in Kasım ayında kentsel canlanmayı hızlandıracak ve çelik yoğun emlak sektörünü rahatlatacak 1 trilyon yuanlık (127 milyar dolar) bir plan açıklamasının ardından geldi.

Kaynak: Bloomberg HT

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...