Tgrt Haber

Denizlerin gözdesi geri döndü: 3 bin lüfer balıkçı ağlarına yakalandı!

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ekim 2023 15:26 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 15:30
Denizlerin gözdesi geri döndü: 3 bin lüfer balıkçı ağlarına yakalandı!

Zamanla popülasyonu azalanlar arasında yer alan lüfer sezona bomba gibi girdi. Denizlerin efesi koloni halinde limanlara geri döndü. Balıkçılar 3 bin adet lüfer yakaladı.

Lezzetiyle damak çatlatan fiyatıyla dudak uçuklatan lüfer sezona bomba gibi girdi. Son yıllarda popülasyonu giderek azalan denizlerin efesi, balıkçı​ ağlarına takıldı. Koloni halinde limanlara dönen lüfer, balıkçıları şaşkına çevirdi. Marmara Denizi’nde ava çıkan balıkçılar 3 bin adet balık yakaladı.

Denizlerin gözdesi geri döndü: 3 bin lüfer balıkçı ağlarına yakalandı!

3 BİN LÜFER AĞLARA TAKILDI

Marmara Denizi​'nde balık avcılığı yapan balıkçılar, son yıllarda popülasyonu azalan denizlerin efesi 3 bin adet lüfer ile limana döndü.

Marmara Denizinde avcılık yapan Tekirdağlı balıkçılar sezonun en bereketli zamanlarını geçiriyor. Havaların soğumaya başlamasıyla Marmara'daki avcılık popülasyonunda da hareketlilik yaşanmaya başladı. Dün gece ağlarını denize bırakan Tekirdağlı balıkçılar denizlerin efesi ve en lezzetli balıklar arasında bulunan lüfer ile karşılaştı. Son zamanlarda görülme popülasyonu azalan lüferi gören balıkçılar, ağlarında lüferleri görünce sevince boğuldu. Balıkçılar tarafından çekilen ağlardan yaklaşık 3 bin adet lüfer yakalandı.

Denizlerin gözdesi geri döndü: 3 bin lüfer balıkçı ağlarına yakalandı!

ERDEK'TE 10 BİN LÜFER 

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir'in Erdek ilçesinde de tekneyle denize açılan balıkçılar, Erdek Körfezi'nde 10 bin lüfer yakalamıştı. Gece saatlerinde tekneyle denize açılarak ağlarını denize salan balıkçılar bir süre sonra toplandılar. 10 bin lüfer ile limana dönen balıkçılar kasalara yerleştirdikleri lüfer balığının Bandırma, Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Ankara gibi şehirlere sevkiyatını yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...