Tgrt Haber

Depremdeki ekonomik kayıp çarpıcı gerçeği ortaya koydu!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 17:00 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 17:09
Depremdeki ekonomik kayıp çarpıcı gerçeği ortaya koydu!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri Türkiye ile Suriye'de büyük yıkıma neden oldu. Birçok can kaybedilirken, depremin ekonomik hasarı da büyüktü. İşte küresel doğal afetler raporuna göre, asrın felaketinin Türkiye ve Suriye ekonomilerine verdiği zararın boyutu

Küresel doğal afetler raporu Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ekonomik yüzüyle ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu.

Rapora göre, 2023 yılında dünya çapında afetlerden kaynaklı ekonomik kayıpların dörtte biri 6 Şubat'ta yaşandı.

2023'TE KÜRESEL KAYIPLARIN FATURASI AĞIR OLDU

2023 yılında dünya çapında yaşanan deprem​, fırtına, sel, heyelan gibi afetlerde yaşanan ekonomik kayıp toplamda 380 milyar doları buldu.

Böylece küresel ekonomik kayıplar 8’nci kez 300 milyar doları aştı.

SİGORTACILARIN KARŞILADIĞI TUTAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Geçen yıl sigortacılar dünya genelinde 21. yüzyıl ortalamasının ve son 10 yıllık ortalamanın üzerinde 118 milyar dolar tutarında hasar ödemesi yaptı.

Dünyadaki ekonomik kayıpların dörtte biriyse 6 Şubat depremlerinden kaynaklandı. İki büyük afetin binalar ve altyapı üzerindeki etkileri 90 milyar dolardan fazla doğrudan zarara yol açtı.

KÜRESEL ZARARIN 4'TE BİRİ 6 ŞUBAT KAYNAKLI

Bu felaket ayrıca, modern tarihte Türkiye​'de, Suriye​'de, Orta Doğu'da ve tüm EMEA bölgesinde kaydedilen en maliyetli doğal afet​ olarak gösterildi.

Ayrıca Türkiye'nin güney doğusunu, Suriye’nin kuzeyini etkileyen bu 2 deprem, 2010 yılında Haiti'de meydana gelen yıkıcı sarsıntıdan bu yana yaşanan en ölümcül küresel felaket olarak gösterildi.

2023 yılında küresel doğal afetler nedeniyle en az 95 bin kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin yaklaşık yüzde 62'si ise doğrudan 6 Şubat depremlerinde yaşandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...