Tgrt Haber

Deutsche Bank, TCMB'dan şahin adımlar bekliyor!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 10:35 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 10:39
Deutsche Bank, TCMB'dan şahin adımlar bekliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gelecek hafta perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerden tahminler gelmeye devam ederken Almanya’nın önemli bankalarından Deutsche Bank, şahin adımlar beklediğini duyurdu.

Deutsche Bank​ Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz​ kararına ilişkin öngörüsünü paylaştı. Banka açıklamalarında artan küresel risklere dikkat çekti.

KASIM VE ARALIK DA ARTIŞ BEKLENİYOR

Deutsche Bank ekonomistleri Yigit Onay ve Christian Wietoska, artan jeopolitik riskler ve bu risklerin Türkiye’nin enflasyon​ ve ödemeler dengesi dinamikleri üzerindeki olası etkilerini irdeledi. Onay ve Wietoska para politikası görünümüne ilişkin öngörülerini güncellediklerini ve artık kasım ve aralık aylarında TCMB’den 250’şer baz puanlık faiz artışı beklediklerini ifade ettiler.

EKONOMİSTLER 500 BAZ BEKLİYOR

Ekonomistler gelecek haftaki Para Politikası Kurulu toplantısında ise TCMB’den 500 baz puanlık faiz artışı bekliyor. Ekonomistler, faiz artışlarının bir haftalık repo faizinin %40’a ulaşmasıyla son bulacağı görüşlerini korumakla beraber, bu seviyeye önceki tahminlerine göre daha erken şekilde, yıl sonunda ulaşılacağını düşünüyor.

BEKLENTİLER DEĞİŞTİ

Kurum daha önce %40 nihai politika faizi seviyesine yerel seçimin ardından 2024’ün ikinci çeyreğinde ulaşılacağını öngörmüştü. Notta, böyle bir politikanın, “Enflasyon beklentilerini kontrol altına alma, Merkez Bankası’nın ekonomiyi sürdürülebilir bir patikaya sokma ve kredibilitesini güçlendirme hedefleriyle daha uyumlu olacağı” ifade edildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...