Tgrt Haber

Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz yorumu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 12:09 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 12:10
Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz yorumu

Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki yönetim değişikliğini değerlendirdi.

Deutsche Bank​, Merkez Bankası’ndaki görev değişikliğini değerlendirdiği açıklamasında daha fazla faiz artırımı​ için alan açıldığını ifade etti. 

FAİZ ARTIŞINA ALAN AÇILDI

Banka, TCMB​ hakkındaki analizinde başkan değişimi ve enflasyonun yükselmesinin daha fazla faiz artırımı için alan açtığı belirtildi.

ÖNDEN YÜKLEMELİ SIKIŞTIRMA

Deutsche Bank stratejistleri, Yakın vadede enflasyon​ baskısının artacağını ifade ederek “Yeni TCMB Başkanı​'nın atanmasıyla birlikte, 250 baz puan hatta 500 baz puan daha önden yüklemeli sıkılaştırma için alan görüyoruz. 500 baz puan artırım henüz fiyatlanmadı" açıklamasını yaptılar.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLEMİYORUZ

Banka, bu yıl herhangi bir faiz indirimi beklemediğine yönelik görüş bildirdi. Piyasaların ise 2025 yılı için kademeli bir düşüş döngüsünü fiyatlayacağı tahmin edildi. Merkez Bankası'nın ek makro ihtiyati tedbirlere başvurabileceği de kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...