Tgrt Haber

Dev anlaşma resmen açıklandı: Petrol Ofisi, BP'yi satın alıyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 14:51 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 15:13
Dev anlaşma resmen açıklandı: Petrol Ofisi, BP'yi satın alıyor

Petrol Ofisi, İngiliz merkezli BP’nin Türkiye’deki akaryakıt dağıtım işini devralmak için hisse alım sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

Yaz aylarından bu yana petrol devi BP ile Petrol Ofisi​ arasında satın alma görüşmeleri yürütülüyordu. Bugün, Türkiye’nin en yaygın bayi ağına sahip akaryakıt​ dağıtım şirketi Petrol Ofisi’nin BP’nin Türkiye’deki akaryakıt dağıtım işini devraldığı öğrenildi.

“PAZARDAKİ GÜCÜMÜZ PEKİŞECEK”

İki şirket arasında BP'nin Türkiye​'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzalandığı açıklandı. Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı Vitol'ün Yönetim Kurulu Üyesi Chris Bake konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu'nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimiz tam.”

Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu yaptığı açıklamada “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Dev anlaşma resmen açıklandı: Petrol Ofisi, BP'yi satın alıyor

SATIŞ​ 2024’TE ONAYLANACAK

İngiltere merkezli BP, 1912 yılından bu yana Anadolu, Türkiye topraklarında faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye’de 770 adet akaryakıt istasyonu var. Bunların dışında şirketin Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nda da hissesi bulunuyor. Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Petrol Ofisi AŞ ise 1941 yılında kuruldu.

2000 yılında özelleştirilen şirket, Türkiye’de en yaygın bayi ağına sahip.  Akaryakıt şirketi Petrol Ofisi'nin Temmuz 2023’te 1.940 olan bayi sayısı bugüne kadar 5 adet azalarak satın alma öncesinde 1.935 bayiye düştü. İki şirket arasındaki satışın Rekabet Kurumu'nun onayıyla 2024'te tamamlanması bekleniyor.

PETROL OFİSİ PAZARIN BEŞTE BİRİNE HAKİM OLACAK

Satış gerçekleşmesi halinde şirketin 1935 olan bayi sayısı, 770 adet artarak 2705’e yükselecek. Bu sayı, Petrol Ofisi’ni Türkiye’deki bayilerin yüzde 21,64’ü ile anlaşmalı duruma getirecek.  Şirket, pazarın beşte birinin hâkimi olacak. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erhansenyuva60@gmail.com 16 Kasım 2023 15:16

Hayırlı olsun inşallah. Öze Dönüş Güzeldir.

Sonraki Haber Yükleniyor...