Tgrt Haber

Dev çelik üreticisi kapısına kilit vurdu: 3 binden fazla işçiye istihdam sağlıyordu...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ekim 2023 12:17 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 12:17
Fotoğraf: Arşiv

Yaklaşık 72 yıldır hizmet veren Japonya'nın en büyük çelik üreticilerinden Nippon Seitetsu, kapısına kilit vurdu. Firma, talepte yaşadığı düşüş nedeniyle bu kararı aldıklarını duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv

Japonya​'da 72 yıl gibi uzun bir süredir hizmet veren ülkenin en büyük çelik​ üreticilerinden Nippon Seitetsu firması, talep daralması sonrası kapısına kilit vurdu. Dev firma, yerel talepte yaşadığı düşüş nedeniyle faaliyete koyduğu iş reform programı doğrultusunda yeni kararı aldıklarını duyurdu.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA İMPARATORLUĞUN ANA TERSANESİYDİ

Nippon Seitetsu, iş reformu program kapsamında Japonya'nın batısında bulunan 1,3 kilometrekarelik Kure tesislerini kapattı. 72 yıldır hizmet veren tesis, İkinci Dünya Savaşı sonuna kadar İmparatorluk'un ana tersanesi olarak hizmet vermişti.

3 BİNDEN FAZLA İŞÇİYE İSTİHDAM SAĞLIYORDU

Hem dünyada hem Japonya'da en büyük çelik üreticilerinden biri olarak tanınan Nippon Seitetsu, tesislerde 3 bin 300 işçiye istihdam sağlıyordu. Otomobil imalatçıları dahil yerli ve yabancı müşterilerinin, üretimi deniz aşırı bölgelere kaydırmasıyla Nippon Seitetsu daha önce, tesisin üretim hacmini daraltmıştı.

Öte yandan Nippon Seitetsu'nun halihazırda Japonya genelinde 11 maden eritme ocağı bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nihal 3 Ekim 2023 07:01

Demir Çelik ve çimento sektörü batık durumda

Sonraki Haber Yükleniyor...