Tgrt Haber

Dev lastik şirketinde 100 milyon dolarlık hisse kavgası! Babadan oğluna dava!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
12 Eylül 2023 08:44 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 08:56
Dev lastik şirketinde 100 milyon dolarlık hisse kavgası! Babadan oğluna dava!

96 yıllık tarihiyle Türkiye'nin en büyük lastik şirketlerinden Tatko'da hisse kavgası çıktı. Büyük patron Şen Yalman, kendisini dolandırdıklarını iddia ettiği oğlu Ziya Gür Yalman ile yeğeni Kerim Oktay Yalman'ın da aralarında olduğu 5 kişi hakkında dava açtı.

Türkiye'nin en büyük lastik üreticilerinden biri olan Tatko'da zorlu günler yaşanıyor. 96 yıllık şirketin büyük ortaklarından 82 yaşındaki Şen Yalman, oğlu Ziya Gür Yalman ile yeğeni Kerim Oktay Yalman'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi dolandırıcılık​ suçlamasıyla mahkemeye verdi. 

İFLASLA KORKUSU VE İNTİHAR TEŞEBBÜSÜ

Sabah gazetesinin haberine göre;  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde Şen Yalman, Mehmet Rıfat Yalman'ın torunu Kerim Oktay Yalman'ın, Tatko Şirketleri CEO'su Vedat Özçelik ile birlikte hareket ederek, değeri 100 milyon dolar (yaklaşık 2.6 milyar TL) olan kendisine ait şirket hisselerini hileyle ele geçirdiğini iddia etti.

Kerim Oktay Yalman, diğer şüphelilerle birlikte hareket ederek şirketlerin battığını, her an iflas edebileceklerini ve tüm mal varlığını kaybedebileceğini amcasına söyleyip durdu.

İflas korkusu yaşayan Şen Yalman, ruhsal bunalıma girdi ve bir not bırakarak intihara teşebbüs etti. Şen Yalman özel bir hastanede tedavi edildi. Şen Yalman, bir süre sonra yeğenine ve şirkete karşı İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir davası açtı.

"HİSSELERİ İLENDİN ALINDI"

Şen Yalman'ın avukatı yaşananları dilekçesinde şu şekilde aktardı: "Şen Yalman'ın tedavisi sürerken hisseleri elinden alındı. Kerim Oktay Yalman, diğer şüphelilerle hareket ederek onun en zayıf halinden istifade etmiş, baskılarını artırarak bu şekilde sahtecilik ve dolandırıcılık suçunu işlemişlerdir.

Kerim Oktay Yalman ile şirketin CEO'su Vedat Özçelik, şirket çalışanları Mert Tarlan, Serhat Kutlan ve Aycan Avcı, şirket değerlendirmesi konusunda yanlış ve yanıltıcı bilgiler ile müvekkilin yok pahasına şirket hisselerini devretmesini ve ikna olmasını sağlamışlardır.

OĞLUNU DA SUÇLADI

Müvekkilin oğlu Ziya Gür Yalman da babasının bu şekilde kandırılmasına kendi menfaati için göz yummuştur. Müvekkilin diğer oğlu Ahmet Yalman ise şüpheliler tarafından şirkete alınmamıştır.

Yalnız bırakılan müvekkilin, şüphelilerce çok kolay bir şekilde iradesi sakatlanarak hisseleri elinden alınmıştır. Haksızlığa dayanamayan ve şirket dışında tutulan müvekkilin oğlu Ahmet Yalman, bu durum nedeniyle hastalanmış ve Barcelona'ya yerleşmiştir. Şüphelilerin tutuklanmalarını, şirket ve banka kayıtlarına el konulmasını istiyoruz" dedi. Şen Yalman ayrıca İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne dava açtı.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...