Tgrt Haber

Dev Türk şirketinin daireleri icradan satışa çıkıyor! 2 yıl önce iflas açıklamıştı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Halk TV
11 Aralık 2023 08:03 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 08:29
Dev Türk şirketinin daireleri icradan satışa çıkıyor! 2 yıl önce iflas açıklamıştı

2 yıl önce iflas açıklayan Türkiye'nin köklü inşat şirketlerinden Garanti Koza AŞ'ye ait dev projede yer alan bin 415 daire icradan satılacak. Söz konusu varlıkların toplam değeri 5 milyar 500 milyon TL!

2 yıl önce inşaat sektöründe yaşanan krizin ardından iflas​ bildiren Garanti Koza AŞ'nin Esenyurt’ta bulunan dev inşat projesinin tamamı icradan satışa çıkıyor. 

HalkTV'de yer alan habere göre, Türkiye'nin en köklü inşaat şirketlerinden biri olann Garanti Koza, 2021 yılında iflas ettiğini duyurdu. Borçlarını ödeyemeyen şirketin Esenyurt’ta daha önce inşa ettiği Koza Park ismindeki dev konut projesine de haciz konuldu.

İHALE TARİHİ 28 ARALIK

Geçen yasal sürecin ardından şirketin borçlarının tahsili kapsamında dev projede yer alan taşınmazların icra yoluyla satılacağı duyuruldu.

Bin 415 adet daire ve dükkânın bulunduğu projenin toplam değerinin 5 milyar 500 milyon TL olarak belirlendiği belirtildi. İlk icra ihalesinin 28 Aralık’ta yapılacağı duyurulurken, bu tarihte satışın gerçekleşmemesi durumunda ikinci ihalenin ise 26 Ocak’ta düzenleneceği belirtildi. 

70 YILA YAKIN MAZİSİ VAR

1950'lı yıllarda kurulan ve inşaat sektöründe bu tarihten bugüne birçok önemli projeye imza atan Garanti Koza İnşaat AŞ için son birkaç yılda işler tersine döndü. 30 Mart 2021 tarihinde alınan iflas kararı sonrasında şirkette tasfiye süreci başladı. İflas idaresi, borçların kapatılması amacıyla şirketin sahip olduğu tüm varlıklarını satışa çıkardı.

Şirket, Esenyurt’ta yaklaşık 5 bin konutluk bir proje üzerinde çalışıyordu ancak inşaat sektöründe yaşanan krizin de etkisiyle başlayan mali kriz sonrası projenin sadece ilk iki etabı bitirilebildi. Şirket, projenin geri kalan kısmını tamamlayamayınca  daire veya iş yeri satın alan binlerce kişi hukuki yollara başvurdu.

Diğer yandan şirkete dava açan isimlerden birinin de ünlü sinema ve dizi oyuncusu Özge Özpirinççi olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Halk TV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...