Tgrt Haber

Devlete borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada sona gelindi

02 Temmuz 2023 16:30 - Güncelleme : 02 Temmuz 2023 16:37
Devlete borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada sona gelindi

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemesi kapsamında Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında sona gelindi. Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz'a kadar başvurması gerekiyor.

Borç yapılandırma​ sürecinde sona gelindi. Vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak için son gün 3 Temmuz​ olarak belirlendi.

SÜRE UZATILMAYACAK

Yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmak için tanınan başvuru süresi 31 Mayıs'ta, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da sona erecekti. Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatılmıştı. Pazartesi günü yapılandırma için son fırsat olacak ve süre uzatılmayacak.

İLK TAKSİT ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 TEMMUZ

Yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. İlk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolacak.

İŞTE YAPILANDIRILACAK BORÇLAR

Vergi, sigorta prim borcu, adli ve idari cezalar, belediyelere olan borçlar, su borçları ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamına dahil edildi. 13 kurumun yaklaşık 1 trilyon 300 milyar lira alacağının yapılandırılması söz konusu olacak.

YAPILANDIRMADA İLK KEZ 48 AY VADE SUNULUYOR

İnteraktif vergi dairelerinden başvuru yapılması mümkün olacak. Yapılandırılan borçlar için uzun vade kolaylığı da sağlanıyor. Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı getirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...