Tgrt Haber

Dinlenme tesisleri dövizle satışa geçti, Ticaret Bakanlığı affetmedi

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Ağustos 2024 23:16 - Güncelleme : 14 Ağustos 2024 23:17
Dinlenme tesisleri dövizle satışa geçti, Ticaret Bakanlığı affetmedi

Antalya'da dövizle satış yapan dinlenme tesisleri tespit edildi. Ticaret Bakanlığı fiyat etiketlerinde dahi dolar ve euro bulunduran bu tesislere cezayı kesti.

Sosyal medyada da paylaşılan Antalya​'da bazı tesislerin dövizle satış yaptığı ve fiyat etiketlerini Türk lirası harici bulundurduğu tespitini yapan Ticaret Bakanlığı​ 4 milyonluk para cezası​ yaptırımı uyguladı.

Dinlenme tesisleri dövizle satışa geçti, Ticaret Bakanlığı affetmedi - 1. Resim

Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Fatih Uysan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığına bağlı ekipler tarafından Antalya'daki dinlenme tesislerine yönelik çalışmalar yapıldığını bildirdi. Çalışmalar neticesinde; hediyelik eşya, yiyecek, içecek, tekstil ve deniz malzemeleri gibi birçok üründe fiyat etiketinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, etiket bulunan ürünlerde ise avro ve dolar cinsinden etikete sahip olduğu bilgisi verildi.

Dinlenme tesisleri dövizle satışa geçti, Ticaret Bakanlığı affetmedi - 1. Resim

Açıklamada, tesislere Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü denetim ekiplerince 4 milyon 654 bin 200 lira idari para cezası kesildiği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...