Tgrt Haber

DİSK: Özel sektörün yüzde 70'i asgari ücretle çalışıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Aralık 2023 17:08 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 17:37
DİSK: Özel sektörün yüzde 70'i asgari ücretle çalışıyor

Asgari ücret görüşmelerinde süreç devam ederken DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’dan asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması geldi. Çerkezoğlu, özel sektör çalışanlarının yüzde 70'inin asgari ücretle çalıştığını belirterek yılda 4 zam ve vergi düzenlemesine dikkat çekti.

Asgari ücret toplantıları devam ederken sendikalardan da 2024’te geçerli olacak maaşlar için açıklamalar gelmeye devam ediyor.  

DİSK​ hem asgari ücret hem de emekli maaşları için meydanlara çıktı. Açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, olarak gelir ve vergide adalet, insanca yaşayacak ücret için iş yerlerinden başlayarak meydanlara kadar uzanan bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

'VERGİDE ADALET' İSTİYORUZ

Herkesin gücüne göre vergi vereceği bir sitem olması gerektiğini savunan Çerkezoğlu, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adil bir vergi sistemi için uğraştıklarını dile getirdi.

Çerkezoğlu, DİSK'in hazırladığı 5 maddelik adaletli vergi sistemi için kanun teklifini ana muhalefet partisinin TBMM gündemine taşıdığını, süreci takip ettiklerini aktardı.

ÖZEL SEKTÖRDE DURUM VAHİM

Türkiye'de işçilerin yarısından fazlasının, özel sektördekilerin ise yüzde 70'inin asgari ücretle çalıştığını ifade eden Çerkezoğlu, DİSK olarak yıllardır insanca yaşanacak bir asgari ücret için mücadele ettiklerinin altını çizdi.

“ASGARİ ÜCRETTE RAKAM SÖYLEMİYORUZ”

Çerkezoğlu, DİSK olarak bu yıl asgari ücrete ilişkin rakam söylemeyeceklerini de belirterek, "Asgari ücrette biz rakamların peşinde koşmak istemiyoruz, insanca yaşanacak asgari ücret istiyoruz. Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar, asgari ücretin yılda dört defa tekrarlanması gerektiğini söylüyoruz." diye konuştu.

“EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLSUN”

Çerkezoğlu, en düşük emekli aylığının da en azından asgari ücret düzeyine yükseltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...