Tgrt Haber

DMW, Uluslararası Diplomatlar Birliğinden TADİV‘le dev işbirliği

28 Aralık 2022 14:40 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 14:50
DMW, Uluslararası Diplomatlar Birliğinden TADİV‘le dev işbirliği

Binlerce yıllık tarihi ve kadim bağlarla birbirine bağlı olan ve tek millet iki devlet şiarının vücut bulmuş hali olan Türkiye - Azerbeycan kardeşliği gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına girmeye az bir zaman kala bu 2023 ruhuna ve milli duyarlılığa yakışır işbirliklerini hayata geçirmeye devam eden Diplomatlar Birliği, Türkiye​ Azerbeycan Dostluk İşbirliği​  ve Dayanışma​ Vakfı ile önemli bir protokole imza attı. İmza töreninde söz alan Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Ferhat Bozçelik; 

2023 yılından itibaren, Türkiye ve Azerbeycan başta olmak üzere Avrupanın bir çok ülkesinde ortak etkinlikler düzenleyerek; insan hakları, kadın ve çocuk hakları gibi evrensel duyarlılığı yüksek konuları ve sosyo ekonomik unsurları da içerecek şekilde gündeme getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Gelişen ve sürekli değişim geçiren dünya içerisinde Devletlerimizin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını da belirten Bozçelik, bu işbirliğinin içerik ve yaratacağı projeler ile büyük hedefler taşıdığının altını çizdi . Bozçelik, atılan imzanın 2023 yılında kutlayacağımız Cumhuriyetimizin büyük ve ebedi ruhuna da armağan ettiklerini belirterek sözlerine son verdi .

Vakıf adına söz alan Genel Başkan Prof.Dr. Aygün Attar ise, işbirliğine attıkları imzanın önemine değinerek duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan anlaşma çerçevesinde uluslararası alanda özellikle kadın ve çocuk hakları ve demokrasi kavramlarının güçlenmesine de hizmet edeceklerini belirten Attar, imzası olan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Törende ayrıca Avrasya’daki sorunları ele alarak dile getirmenin ,önlem almanın ve uyarmanın en büyük misyonlardan biri olacağı ortak dile getirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...