Tgrt Haber

Doğal gaz ve petrol için yeni görev: Abdülhamid Han sondaj gemisi Karadeniz'de

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Ağustos 2024 09:34 - Güncelleme : 03 Ağustos 2024 09:34

Türkiye'nin sondaj gemisi Abdülhamid Han, petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri için Zonguldak'ın 170 kilometre açığındaki Sakarya Gaz Sahası'nda çalışmalara katılıyor. Gemi Filyos'a ulaştı ve kule montajının ardından sondaj alanına hareket edecek.

Akdeniz​ ve Karadeniz’de petrol​, doğal gaz​ arama faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'nin dördüncü ve yedinci nesil sondaj gemisi olan Abdülhamid HanKaradeniz​ için yeni göreve çıktı.

KARADENİZ'DE SONDAJ ÇALIŞMALARINA KATILACAK

Abdülhamid Han, Akdeniz'deki görevini tamamladı. Geminin 112 metre uzunluğundaki kulesinin 56 metrelik bölümü söküldü. Gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e ulaştı. 238 metre uzunluğunda 42 metre genişliğindeki sondaj gemisi, 20 yıl boyunca Karadeniz'deki sondaj çalışmalarına katılacak.

Filyos'a ulaşan geminin kulesinin Filyos Limanı'ndaki montajı yapılacak. Montaj işlemlerinin ardından gemi 170 kilometre açıktaki Sakarya Gaz Sahası'na hareket edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...