Tgrt Haber

Haziranda doğal gaza zam var mı? BOTAŞ'tan açıklama geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Haziran 2023 00:05 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 00:37
Haziranda doğal gaza zam var mı? BOTAŞ'tan açıklama geldi

Son dakika haberi: Haziran ayında doğal gaza zam yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu... BOTAŞ'tan haziran ayı doğal gaz fiyatlarına ilişkin açıklama yapıldı. İşte detaylar...

BOTAŞ​, haziran​ ayında doğal gaz fiyatlarında bir değişikliğe gidilmediğini duyurdu. BOTAŞ açıklamasında, Ukrayna​'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının ülkemizde uygulandığının altını çizdi.

"FİYATLAR EN MAKUL SEVİYEDE BELİRLENMEKTEDİR"

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat​ istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-satım işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. 

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...