Tgrt Haber

Doğrudan Satış Sektöründe Yeni Bir Soluk: OXO Global!

10 Ekim 2022 19:20 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 11:55
Doğrudan Satış Sektöründe Yeni Bir Soluk: OXO Global!

2022 yılı itibarıyla dünyada 186 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan doğrudan satış sektörü, 128 milyona yükselen girişimci sayısı ile yüzde 1,5 oranında büyüme hızına ulaştı. Türkiye, AB ülkeleri arasında büyüme oranında pozitif ayrıştı.

Doğrudan satış sektörü AB’de 2021 yılında yüzde 3 büyüme​ göstermişken, Türkiye’de büyüme oranı yüzde 24,4 oranında gerçekleşti. Mikro girişimciliğin yükselişi, pandemi döneminde artan esnek çalışma talebi ve ek gelir arayışı sektörün istikrarlı bir şekilde büyümesini sağladı. Türkiye’de ciro bazlı büyüme 2021 yılında 3.5 milyar TL’ye ulaştı. Doğrudan satıştaki toplam harcama artışının ise yüzde 35’i wellness (zindelik), yüzde 25’i kozmetik ve kişisel bakım ürünleri ile yüzde 16’sı ise ev alet ve gereçlerinden geldi.

TÜRKİYE’DEN İHRACATA BAŞLADI!

Geçen ay 2.000 kişinin katılımıyla WOW Hotel İstanbul Kongre Merkezi'nde lansmanı yapılan OXO Global, doğrudan satış sektörüne yeni bir soluk getirdi. Türkiye’de kurulan ve üretimlerini Türkiye’de yapan OXO Global, yaşlanma karşıtı anti-aging serumdan, leke karşıtı aydınlatıcı kreme, enerji shot’larından bağışıklık sistemini korumaya yardımcı pastillere kadar geniş bir ürün gamına sahip.

Türkiye’de AR-GE’si yapılan ürünlerin diğer ülkelere ihraç edilmesinin önemine dikkat çeken Enes Olgun, şunları anlatıyor:

Türkiye’de geliştirilen ve Türkiye’de üretilen ürünlerimiz önce iç pazara sunuldu. Alınan başarılı sonuçlardan sonra şu anda 200’den fazla ülkede satışa açılan ürünlerimiz yurt dışından da çok büyük talep görüyor. Bu sayede Türkiye​ ekonomisine de çok ciddi katkıda bulunuyoruz.

YERLİ ÜRETİM

OXO Global ailesinin Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ürünleri çok sevdiğine değinen Enes Olgun, “Hem iç pazarda hem dış pazarda ürünlerimiz büyük rağbet görüyor. Bu nedenle ürün sayımızı artırmaya ve ürün geliştirmeye devam edeceğiz. Bu sayede hem Türkiye’de pazar payımızı artıracağız hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağız.” diyor.

İŞ KAPISI OLDU

Doğrudan satış sektörünün ekonomilere en önemli getirisi istihdama katkısıyla ortaya çıkıyor. Sağlanılan dijital altyapı olanakları sayesinde distribütörler bulundukları ülkeye bağımlı kalmadan istedikleri ülkelerde ekipler kurup satış ağlarını güçlendirebiliyor. Pandemi döneminde doğrudan satış sektörüne olan ilginin önemli derecede artış gösterdiğini de belirten Enes Olgun, “Özellikle bu dönemde işini, gelirini kaybeden kişiler ek kazanç ya da tam zamanlı iş fırsatı olarak sektöre katıldı. Pandemi ile beraber doğrudan satışın sadece A planı olmakla kalmayıp değerli bir B planı alternatifi olduğunu da görmüş olduk. İnsanlar ana işlerinin yanında part time olarak da bu işi yaparak ek gelir yaratabiliyor.” diye ekliyor.

GENÇ İLGİSİ

Sektör özellikle genç kuşak için de önemli bir iş alternatifi olarak öne çıkıyor. Enes Olgun, kendilerine distribütör olarak başvuranların daha çok 18-35 yaş arası gençler olduğuna vurgu yapıyor ve şöyle devam ediyor: “Özellikle kendi işinin sahibi olmak isteyen, çalıştığı kadar kazanmayı düşünen, girişimci gençler ilgi gösteriyor. Ayrıca orta yaş grubu kadınların oranında da ciddi bir artış gözlemliyoruz.”

Öte yandan e-ticarette yaşanan artışla birlikte bu kanaldan siparişler de artmış durumda. O nedene bu alana yatırıma devam edeceklerini belirten Olgun, “Online ticaretin artmasıyla beraber internet üzerinden verilen siparişlere daha aşina hale geldik. Burada en önemli konu da müşterilerimize sunmuş olduğumuz kayıtsız şartsız iade garantisi oldu. Tüketiciler ve distribütörler güvenle doğrudan satış sektöründe faaliyet gösteren kurumsal firmaların ürünlerini sipariş edebiliyorlar” diyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...