Tgrt Haber

Dolar 2.82 ile tarihi rekor kırdı

13 Ağustos 2015 16:36
Dolar 2.82 ile tarihi rekor kırdı

Koalisyon görüşmeleri sonuçsuz kalınca Dolar 2,82 ile tarihi rekor kırdı.

Küresel piyasalarda yuandaki devalüasyon sarsıntısı sürerken, yurt içinde gözler AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine odaklanarak ilerledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun hükümet kurma süreci kapsamındaki son görüşmesi sona ermesinin ardından ilk sinyaller olumsuz gelirken, dolar rekor kırdı, borsa çakıldı.
Koalisyon ile ilgili kararın açıklanması beklenirken, işte yurt içi piyasalarda son durum...
16:30'da Başbakan Davutoğlu açıklama yapacak ama ilk sinyallerin görüşmelerin olumsuz olduğuna işaret etmesiyle dolar adeta fırladı. 
Hafta boyunca sert dalgalan dolar/TL bu sabah güne dün akşama paralel seviyesinde başladı. 
Sepet bazında TL aynı saatte 2.9337/2.9352 seviyesinden işlem gördü. Doların büyük para birimleri karşısındaki hareketini takip eden dolar endeksi ise yüzde 0.2 yükselerek 96.420 seviyesine çıktı ve bir ayın en düşük seviyesi olan 95.926 seviyesinden uzaklaşmaya devam etti.
DOLAR REKORUNU KIRDI!
Dolar 2.80'i aştı ve 2.8091'e yükselerek rekor kırdı. Seçimden sonraki zirve rekor 2.8090 seviyesindeydi.
 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...