Tgrt Haber

Dolar endeksi 3 ayın dibinde, yurt içinde kurlarda rekor serisi sürüyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
21 Kasım 2023 14:58 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 15:05
Dolar endeksi 3 ayın dibinde, yurt içinde kurlarda rekor serisi sürüyor

Fed’in faiz kararlarında gevşemeye gideceğine dair beklentiler sonrası dolar endeksi ağustos ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Dolar/TL kuru salı günü yeniden rekor kırarak 28,80 seviyesine kadar çıktı.

Dolar/TL​, güne yükselişle başlamasının ardından 28,8020 seviyelerine kadar çıktı. Avro/TL yüzde 0,3 yükselişle 31,6180'den, sterlin/TL​ de yüzde 0,4 primle 36,0920'den satılıyor. Dola endeksi ise Fed​ beklentileri 103 puana kadar geriledi. Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,1 azalışla yaklaşık son 3 ayın en düşük seviyesi olan 103,2 seviyesinde dengelendi.

ABD EKONOMİSİNDE YUMUŞAK İNİŞ BEKLENTİSİ

Analistler, ABD'de enflasyon endişelerinin güç kaybetmeye devam etmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide yumuşak inişi sağlayabileceğine yönelik beklentilerin doların diğer para birimlerine karşı değer kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Bir süredir etkili olan enflasyon ve resesyon ikilemi yavaş yavaş varlık fiyatları üzerindeki etkisini kaybettiğini belirten analistler, bu durumun piyasalardaki fiyatlamaları olumlu şekilde etkilediğini kaydetti. Analistler, bugün ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi, ikinci el konut satışları ve Fed tutanaklarının yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunmaya devam ettiğini aktararak, teknik açıdan dolar endeksinde 102 puan seviyesinin destek, 104 ve 105 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Dolar endeksi 3 ayın dibinde, yurt içinde kurlarda rekor serisi sürüyor

TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI YATAY

Ahlatcı Yatırım dolar bülteninde şu ifadelere yer verildi: Dolar endeksi son 2 ayın en düşük seviyesinde seyrederken ABD tahvil getirileri de baskı altında seyrine devam ediyor. Para birimleri karşısında prim kaybeden dolar ise Türk Lirası karşısında yatay pozitif fiyatlanıyor.  DolarTL 28,70TL seviyesinin üzerinde seyrediyor. Yurt dışı üretici fiyatları ekimde aylık bazda %1,35 artarken yıllık bazda %57,25 artış gerçekleşti. ABD’de 31 Ekim – 1 Kasım Fed toplantısına ilişkin tutanaklar Şükran Günü tatili nedeniyle bu akşam açıklanacak.

Sınırlı hareketler gördüğümüz kurda 28,70TL seviyesi üzerinde 28,80TL ve 28,90TL direnç bölgeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde 28,60TL ilk destek olarak izlenebilir. Bu seviye altında fiyatlama için ise 28,50TL ve 28,40TL diğer destek bölgeleri olarak takip edilebilir.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...