Tgrt Haber

15 Mart dolar kaç TL? Savaş piyasasında Fed ve TCMB faiz kararı gerginliği

15 Mart 2022 06:14 - Güncelleme : 15 Mart 2022 06:27
Merkez Bankaları faiz kararı öncesi dolar/TL kuru ve altın fiyatları gündeme geldi.

Altın fiyatları jeopolitik gerginlik ve yurt içi piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle geçtiğimiz hafta 950 sınırını aşmayı başarırken dolar/TL kuru ise 14,98 TL seviyesini test etti. Yatırımcılar manipülasyon fiyatlamasında zarar etmemek için güvenli limanlara yönelirken ''Gram altın ne kadar, düşer mi? Dolar kaç TL?'' sorularına gündeme geldi. Piyasalar Fed ve TCMB faiz kararı için beklerken Piyasa Uzmanı İslam Memiş yoğun veri akışı ışığında dolar ve altın yorumu yaptı.

Merkez Bankaları faiz kararı öncesi dolar/TL kuru ve altın fiyatları gündeme geldi.

Dolar endeksinde yaşanan gerilemeye rağmen dolar/TL kurundaki yükselişlerin devam etmesinin ciddi riskli olduğuna dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle oluşan istikrarsızlıkta koşa vadeli al sat yapanın elimdekini de kaybedeceğine vurgu yaptı. Rusya’nın Çin’den yardım istemesi, Rusya-Ukrayna arasından yapılan müzakereler, ekonomik yaptırımlar ve tüm dünyayı etkisi altına alan yüksek enflasyonun piyasalarda geniş makas aralığı oluşturduğunu ifade etti. İşte gram altın ve dolar başta olmak üzere döviz emtia fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler…

FED ÖNCESİ GRAM ALTIN NE KADAR?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle döviz ve emtia fiyatlarında yaşanan sert yükseliş yatırımcıları güvenli liman olan değerli madenlere yönlendirdi. Gram altın fiyatı savaş fiyatlaması nedeniyle 925 - 960 TL geniş makas aralığında fiyatlanırken Piyasa Uzmanı İslam Memiş altının alınabilir seviyede olmadığını söyledi. Ons altın fiyatının toparlandığı ve dolar/TL kurunun geri çekildiği piyasalarda Memiş dolarla altın almanın mantıklı olduğunu ifade etti. Peki bugün gram altın ne kadar?

15 Mart Salı gram altın 927 TL seviyelerinden işlem görüyor.

15 Mart dolar kaç TL? Savaş piyasasında Fed ve TCMB faiz kararı gerginliği

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken piyasalarda savaş fiyatlaması vatandaşları endişelendiriyor. 15 -16 Mart tarihlerinde yapılacak Fed faiz toplantısında 25 veya 50 baz puan artış beklenirken altın fiyatlarının baskılanması bekleniyor. Vatandaşlar Fed faiz kararı öncesi ''Altın alınır mı? Düşer mi yükselir mi?'' sorularının cevabını arıyor. Küresel altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma nedeniyle manipülasyon fiyatlaması sürerken çeyrek altın fiyatı merak edildi.

15 Mart Salı çeyrek altın 1.500 alış 1.524 satış seviyesinden işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

TCMB FAİZ KARARI ÖNCESİ DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL kuru yükselişi sürerken Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''Yüksek bir dolar/TL karşısında bakalım TMCB nasıl bir karar verecek ve doların tansiyonunu düşürecek'' ifadelerine yer verdi. Dolar fiyatının her şeye rağmen yükselişini sürdürdüğüne dikkat çeken İslam Memiş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın önümüzde faiz arttırmak zorunda kalacağına değindi. Peki bugün dolar ne kadar?

15 Mart Salı dolar 14,80 TL’den el değiştiriyor.

CANLI DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişler diğer yabancı para birimlerini de yukarı yönlü etkiledi. İslam Memiş manipülasyon fiyatlaması devam ederken yüksek maliyetten dolar almış vatandaşlara dip seviyeyi gören sterlin/dolar ve euro/dolar paritesiyle işlem yapmayı önerdi. İstikrarsız piyasalarda en ucuz enstrümanlar olduğunu da ekledi. Peki euro ve sterlin ne kadar?

15 Mart Salı euro 16,30 TL’den, sterlin 19,31 seviyesinden işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1,09, sterlin/dolar paritesi ise 1,30 seviyesinden alıcı buluyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...