Tgrt Haber

Dolar geri çekildi, altın yine rekor kırdı! Dünyaca ünlü banka duyurdu: Sürekli yükselecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2023 11:54 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 13:03
Dolar geri çekildi, altın yine rekor kırdı! Dünyaca ünlü banka duyurdu: Sürekli yükselecek

Altın, piyasalardaki belirsizliklere bağlı olarak son birkaç gündür gerileme kaydetti. “Yatırımcı altın yükselecek mi?” soruna yanıt ararken gram altın çarşamba gününe yeni bir rekorla başladı. Ons tarafı yılbaşından bu yana yüzde 5 değer kazanırken gram fiyatı yurt içi piyasalarda fırtınalar estirmeye devam ediyor. ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs ise altının sürekli bir yükseliş içinde olacağını açıkladı.

Ukrayna ve Rusya Savaşı’nın başlaması ile artan altın​ 2022 yılı boyunca Fed faiz kararlarının etkisi ile baskı altına alınarak düştü. 2022 yılının son çeyreğinde ise zayıf dolara bağlı olarak rekor artışlar yaşadı. Yeni yıla da rekorla giren ons altın, yüzde 5 değer kazandı. Gram fiyatı ise çarşamba günü bin 172 TL seviyelerine kadar yükseldi.

ONS ALTIN SEKİZ AYIN ZİRVESİNDE 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın enflasyon​ hakkındaki olumlu açıklamaları ve ABD ekonomisinde beklenen durgunluğun olmaması piyasaları hareketlendirdi. Bununla beraber faiz artırımlarının mart ayında son bulacağı beklentisi de dolar​ ve tahvillerde gerilemeye neden oldu. Tüm gelişmeler ons altının yukarı yönlü hareketini destekleyerek ocak ayı içinde yüzde 6,4 primlenmesini sağladı.

GRAM ALTIN HERGÜN REKOR KIRIYOR

Yeni yıla yeni rekorla giren gram altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. 24 Ocak gününe güne yükselişle başlamasının ardından 1.173 lira seviyesinde işlem görüyor. Ons altın ise yüzde 0,23 değer kazanarak 1.939 dolar seviyelerine tırmandı. Pek çok uzman ve analiste göre altın yıl boyu güçlü ilerleyişini sürdürecek.

GOLDMAN SACHS: ALTIN SÜREKLİ YÜKSELECEK

Uluslararası ABD’li yatırım bankası Goldman Sach ise 2023 yılında emtia piyasalarının toparlanma kaydederek artış eğilimine gireceğini ifade etti. Banka özellikle altının sürekli bir yükselişin zirvesinde olacağını açıkladı. Doların yıl içinde değer kaybedeceğini açıklayan banka "ABD dolarındaki dalgalanmanın, emtialarda oldukça önemli bir artış için bir bileşen sağladığına inanıyoruz” sözlerini kaydetti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...