Tgrt Haber

Dolar haftaya yeni rekorla başladı: Orta ve uzun vadede ana yön yukarı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
27 Kasım 2023 11:28 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 11:33
Dolar haftaya yeni rekorla başladı: Orta ve uzun vadede ana yön yukarı

Dolar endeksi, geçen hafta bir miktar kayıp yaşadıktan sonra pazartesi günü 103,4 civarında sabitlendi. Yurt içinde döviz kurlarında yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde dolar/TL kuru 28,91 TL ile rekor kırdı.

Dolar endeksiFed​ faiz kararlarına yönelik beklentilerle beraber geçtiğimiz haftayı kayıpla kapattı. Piyasalar hafta içi para politikası görünümüne yön verecek ekonomik verileri bekliyor. Döviz kurları pozitif eğilimine devam ederken dolar/TL 28,91, Euro 31,65, sterlin 36,47 olarak işlem görüyor.

PİYASALARA YÖN VERECEK VERİLER​ BEKLENİYOR

Dolar endeksi, geçen hafta bir miktar kayıp yaşadıktan sonra pazartesi günü 103,4 civarında sabitlendi; yatırımcılar bu hafta para politikası görünümüne yön verecek temel ekonomik verileri bekliyor. ABD bu hafta en son PCE fiyatlarını, ISM İmalat PMI'ını ve kişisel gelir ve harcama rakamlarını açıklayacak. Federal Reserve yetkilileri ise çeşitli şekillerde yeni bilgiler sunacak. 

Geçtiğimiz hafta ekonomik veriler karışık bir senaryo çizmeye devam etti. S&P Global PMI'ları, üretimin beklenenden fazla düştüğünü, hizmetlerin ise daha hızlı arttığını gösterdi. Bu arada, ilk başvurular beklenenden daha fazla düştü ancak dayanıklı tüketim malları hayal kırıklığına neden oldu.  Michigan Üniversitesi'nin önümüzdeki yıla ilişkin enflasyon beklentileri ikinci ay için de arttı. Piyasalar hâlâ Fed'in aralık ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceğini tahmin ederken, odak noktası gelecek yılki potansiyel faiz indirimlerine çevrildi.

Dolar haftaya yeni rekorla başladı: Orta ve uzun vadede ana yön yukarı

KURDA ANA YÖN YUKARI

İntegral Yatırım günlük dolar bülteninde şu ifadelere yer veriliyor: DolarTL’de 28.50 seviyesi üzerinde pozitif hareketine devam ediyor. Hem küreselde hem de iç tarafta haber akışı oldukça yoğun. CDS tarafında ise 400’ün altında seyir devam ediyor. Türkiye’nin hem risk algısında hem de uygun maliyetli borçlanması açısından bu düşüş oldukça olumlu. DolarTL’de orta ve uzun vadede ana yön yukarı olmaya devam ediyor.

Teknik Analiz: USDTRY yatay eğilimli yükseliş hareketini sürdürüyor. Yukarı 29.80 seviyesine doğru yükseliş eğiliminin sürmesini bekleriz. DolarTL’de 28 seviyesi destek olmayı sürdürüyor.

Destekler: 28.50 \ 28.00 \ 27.50
Dirençler: 29.00 \ 29.30 \ 29.80

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...