Tgrt Haber

Dolar kaç TL? ABD enflasyon verileri öncesi son durum! İşte İslam Memiş dolar tahmini

10 Şubat 2022 07:38
ABD enflasyon verisi öncesi dolar/TL kurundan son durum.

Dolar fiyatı ABD enflasyon verileri ile yön bulmayı bekliyor. Rusya Ukrayna gerginliği, yüksek enflasyon, enerji krizi gibi nedenlerle dalgalı seyreden dolar/TL kuru geçtiğimiz ay son 39 yılın en yüksek enflasyonuna ulaşan ABD’den gelecek rakamlara odaklandı. Peki 10 Şubat euro ve dolar kaç TL? Yükselir mi düşer mi? İşte İslam Memiş dolar tahmini

ABD enflasyon verisi öncesi dolar/TL kurundan son durum.

Geçtiğimiz hafta hafif yükselişe geçen dolar haftanın en önemli verisi ABD enflasyonu için bekliyor. Vatandaşlar ve yatırımcılar sakin seyrenden dolar fiyatı üzerinde etkili olması beklenen ABD enflasyon verileri için bekliyor. Dev ekonomi son verilerde 39 yılın en yüksek enflasyon rakamını açıklamış ve buna göre 2021 yılı enflasyonu 6,8 olmuştu. Türkiye dahil olmak üzere tüm dü yayı etkisi altına alan yüksek enflasyon hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Nisan ayında enflasyonun pik noktasına ulaşacağını ancak Türkiye için yüzde 50 barajı aşmayacağını ifade etti. Peki ABD enflasyon verileri öncesi dolar kaç TL, enflasyonu piyasayı nasıl etkiler?

10 ŞUBAT DOLAR KAÇ TL?

ABD enflasyon verileri için beklenen gün geldi. Vatandaşlar ve yatırımcılar ''Dolar yükselir mi düşer mi?'' sorularının cevabını ararken Analistler enflasyondaki yükselişin devam etmesi Fed'den daha agresif faiz artışı beklentilerini de gündeme getirebileceğinin altını çizdi. Doların zayıf seyrinde Avrupa ve İngiltere gibi diğer büyük merkez bankalarının şahinleşmesi de önemli rol oynuyor.

Dolar kaç TL? ABD enflasyon verileri öncesi son durum! İşte İslam Memiş dolar tahmini

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş her enflasyon sonrası dolar fiyatından tepki yükselişi olduğunu ancak bu durumun trend haline dönüşmeyeceğini ifade ederken dolar/TL kurunda direnç seviyesinin 13,63 olduğuna işaret etti. İslam Memiş ABD enflasyon verisi tahmini sorularına ise yüzde 7.3 cevabını verdi. Peki ABD enflasyon verisi öncesi dolar kaç TL?

10 Şubat Perşembe dolar 13,55 TL’den el değiştiriyor.

EURO NE KADAR?

ABD enflasyon verileri dolar/TL kuruna yön vermesi beklenirken diğer yabancı ülke para birimleri de merak konusu oldu. Avrupa Merkez Bankası (AMB) geçtiğimiz hafta faiz kararını açıkladı ve beklentiler doğrultusunda sabit bıraktı. AMB Başkanı Lagarde yüksek enflasyon riskinin devam ettiğini ifade ederken enerji krizi, jeopolitik gerilim gibi konuların enflasyonu yukarı yönlü ittiğine dikkat çekti. Hafta boyunca sakin evrenden euro fiyatının bugün açıklanacak verilerin ardından hareketlenmesi bekleniyor. Peki 10 Şubat euro ne kadar?

10 Şubat Perşembe euro 15,51 TL seviyelerinden işlem görüyor.

İSLAM MEMİŞ DOLAR TAHMİNİ

Vatandaşlar ve yatırımcılar ABD enflasyon verileri için beklerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ''Piyasalarda enflasyon fiyatlaması var, olumsuz bir beklenti mevcut. Doların endeksinde bir toparlanma söz konusu. Şu anda gözlerimiz ABD’deki enflasyon verisinde. Büyük ihtimalle yüksek gelen bir enflasyon verisi olacak. Doların seyri son derece önemli olacak'' sözlerine yer verdi.

İslam Memiş, dolar fiyatı üzerinde Rusya-ABD arasındaki Ukrayna krizinin etkili olduğunu ifade ederken ABD enflasyon verileri ile puslu havanın bir miktar dağılacağını söyledi. Memiş, ''Ya dolar ya da emtia fiyatları tarafında bir kırılma göreceğiz. Yarın yatırımcılar 16:30 sonrasında önünü daha net görecek'' mesajına yer verdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...