Tgrt Haber

Dolar kaç TL oldu, Dolarda son durum ne oldu işte TL doların fiyatı

18 Ağustos 2015 18:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:26
Dolar kaç TL oldu, Dolarda son durum ne oldu işte TL doların fiyatı

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla ateşi yükselen dolar fiyatları durdurulamıyor. Dolar fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor.

Merkez Bankası (TCMB) bu ayki toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 7.5'te tuttu. Dolar kararın ardından tarihi zirvesini gördü. Dolar 2.90'ı aştı.

Dolar/TL  Merkez Bankası'nın (TCMB) kısa vadeli faizleri sabit tutması ardından tarihi zirve olan 2.89'u aşarak 2.8990'ı da gördü. Dolar daha sonra 2.90'ı da çıktı. TCMB bu ayki toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 7.5'te tuttu. Reuters anketine katılan 12 kurumun sekizi politika faizinin sabit kalacağını tahmin ediyor, dördü ise 50-100 baz puan artış öngörüyordu.

Doların gün içinde tarihi rekora ulaşmasıyla birlikte Kapalıçarşı'da çok fazla hareketlilik yaşanmıyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde piyasalarda oynaklığın devam edeceğini söyledi.

İstanbul'un ayaklı borsası kabul edilen Kapalıçarşı'da doların yükselmesiyle birlikte çok fazla hareketlilik göze çarpmıyor. Dövizdeki hareketliliği değerlendiren ALB Forex’ten Volkan Kuğucu, ''Şuanda özellikle koalisyon noktasında bir adım atılamaması dolar/TL’nin ateşini yükseltti. 2.80 üzerinde kalan kurların yeni zirveler denediğini görüyoruz. 2.87 seviyesine doğru yukarıya doğru atakların geldiğini görüyoruz ama yurtiçinde her ne kadar erken seçim ve koalisyon arasında gidip gelen bir piyasa görsek te yurtdışında da gelişmekte olan ülke kurlarının dolar karşısında değer karşısında değer kaybettiğine şahit olmaktayız. Bu süreç içeride dolar/TL ateşinin yükselmesine neden oluyor. Önümüzdeki günlerde yurtdışından negatif haber akışı devam ettiği müddetçe biz içeride yüksek kurları görmeye devam edebiliriz.'' fadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde piyasalarda oynaklığın devam edeceğini belirten Kuğucu, ''Önümüzdeki günlerde şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Oynaklık devam edecek yukarı yönlü ve aşağı yönlü yatırımcılarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor. Kapalıçarşı’da şuanda satım biraz daha önde.’’ şeklinde konuştu.

Hazine, düzenlediği iki ihalede piyasaya 3 milyar 442 milyon lira borçlandı.

Hazine Müsteşarlığı, ilk ihalede 12 ay (364 gün) vadeli, kuponsuz devlet tahvilini ilk kez ihraç etti.

İhalede hem basit hem de bileşik faiz yüzde 11,02 oldu. Nominal teklifin 520,5 milyon lira olduğu ihalede, nominal satış 385 milyon lira, net satış ise 346,8 milyon lirayı buldu. İhalede, kamudan gelen 134 milyon liralık teklifin tamamı karşılandı. Piyasa yapıcılardan 366,8 milyon liralık teklif geldi ve 275,1 milyon liralık satış yapıldı.

İkinci ihalede, 5 yıl (1785 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 4,70 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edildi.

Basit faizin yüzde 10,21, bileşik faizin yüzde 10,47 olduğu ihalede, 1 milyar 565,9 milyon liralık nominal teklife karşılık, 1 milyar 161,4 milyon liralık nominal satış, 1 milyar 136 milyon liralık da net satış yapıldı. Kamudan gelen 960 milyon liralık teklifin tamamı karşılanırken, piyasa yapıcılardan gelen 786,8 milyon liralık teklife karşılık 590,1 milyon liralık satış gerçekleştirildi.

Böylece Hazine, 2 ihalede piyasaya 3 milyar 442 milyon lira borçlandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...