Tgrt Haber

Dolar kuru son durum: Grafik hareketli, yön arayışı devam ediyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, AA
30 May 2023 12:18 - Güncelleme : 30 May 2023 12:25
Dolar kuru son durum: Grafik hareketli, yön arayışı devam ediyor

Dolar kurundaki hareketlilikler devam ediyor. Pazar günü sonuçlanan seçimler piyasaların önünü açarken dolar/TL kuru yatırımcının odağına oturdu. Gözler önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarına çevrilirken Fed tarafından gelecek veri akışı takip ediliyor.

Dolar/TL​ son zamanların en hareketli grafiklerinden birini çizmeye devam ediyor. Kurlarda yön arayışı devam ederken dolar güne 20,29 seviyelerinden başladı. Dün 19,97-20,10 bandında hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,7 üzerinde 20,1040'dan tamamladı.

DOLAR ENDEKSİ​ İKİ AYIN ZİRVESİNDE

Dolar endeksi şu sıralarda 104,4 ile yaklaşık son 2,5 ayın zirvesinde seyrederken, avro/dolar paritesi yüzde 0,2 azalışla 1,0690'dan alıcı buluyor. Küresel piyasalarda, ABD'deki borç limiti krizi yatırımcıların odağında kalmaya devam ederken, konuya ilişkin prensip anlaşma sağlansa da bürokratik sürecin kalan kısıtlı sürede tamamlanıp tamamlanamayacağı risk algısını besliyor.

Analistler, Kongre ve Senato'nun onaylaması gereken tasarının zamanında imzalanmaması halinde piyasalarda oynaklığın artmasının beklendiğini, bu durumun enflasyonla mücadelede istediği sonuçları henüz alamayan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) da politika alanını daraltabileceğini bildirdi.

ABD PİYASALARI GÜNE ARTTI BÖLGEDE BAŞLADI

Ziraat FX tarafından yayımlanan dolar bülteninde şu ifadelere yer verildi: Ön anlaşmaya varılan ABD borç tavanı konusu dışında piyasaları hareketlendirebilecek önemli bir gelişme gözlenmezken, dün kapalı olan ABD piyasalarının güne artı bölgede başlaması öngörülüyor. 

ABD on yıllık tahvil faizindeki gerilemeye karşın Dolar ise dirençli durmaya devam ediyor. Bugünün veri akışında Conference Board Tüketici Güven Endeksi, Fed tarafından takip edildiği bilinen önemli bir veri olarak izlenebilir. Yurt içi tarafa bakıldığında, seçim belirsizliği biterken, önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğine yönelik süreç yakından izlenecektir.

YÖN ARAYIŞI SÜRÜYOR

Fiyatlamalar tarafında; Borsa İstanbul’da pozitif bir tablo hakimken, Dolar/TL’de denge arayışları var. Bu sabah TÜİK tarafından Nisan ayına dair dış ticaret dengesi açıklandı. Buna göre, ihracat 2023 yılı Nisan ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %17,1 azalarak 19,3 milyar dolar, ithalat %4,8 azalarak 28,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

GÜNCEL DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber, AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...