Tgrt Haber

Dolar ne kadar? Dolarda son durum ne?

08 Kasım 2016 14:09
Dolar ne kadar? Dolarda son durum ne?

Merakla beklenen sorunun cevabı. Dolar şu an ne kadar? Güne yükselişle başlayan dolar rekorunu tazeledi. Kur 3.1854`ü gördü. Dolar/TL saat 13:07 itibariyle 3.1780`den işlem görüyor.

Dolar rekorunu yeniden tazeledi.Saat 13:07 itibariyle dolar 3.1780'den işlem görüyor. Euro/TL ise 3.52'den işlemde. Analistler, bugün ABD'de gerçekleştirilecek başkanlık seçiminin piyasaların odak noktasında olacağını belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 3.1560 seviyesinin destek, 3.1800 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

'GELİŞMEKTE OLAN PARA BİRİMLERİNE BASKI ARTIYOR'

Destek Yatırım Araştırma Müdürü Murat Tufan, dolarda yaşanan hareketli günleri değerlendirdi. Tufan'ın değerlendirmeleri şöyle:

"Küresel piyasalar ABD seçimlerine odaklanmışken Dolar/TL’de rekor kırmaya devam ediyor. Cumhuriyetçi aday Trump’ın geçtiğimiz hafta ön plana çıkması gelişmekte olan ülke para birimlerinde baskı kurarken, yeni haftaya girerken Clinton’ın tekrardan anketlerde yüksek bir oran yakaladığını görüyoruz.

Bu da küresel piyasalarda Dolar varlıklarını yükseltiyor. Yeni haftada hem ons altındaki baskı, hem de Doların bir çok ürüne karşı değer kazanması Clinton’ın etkisi olarak gösterilebilir. Ayrıca Aralık ayına yaklaşırken FED’in faiz artırım ihtimalinin artması doları güçlü tutan bir başka sebep olarak karşımıza çıkıyor.

İç piyasada ise sınırdaki hareketlilik ve artan jeopolitik risklerin yanında siyasi gelişmelerin daha fazla ön plana çıkması TL varlıklarını negatif ayrıştırıyor. Dolayısıyla hem içeriden hem de dışarıdan bakıldığında Dolar/TL ‘yi yükselten bir çok sebebin olduğunu görüyoruz. Teknik fiyatlamalarda ise kur tarafının yükseliş trendini koruduğunu görüyoruz.

Ara ara kurda kar satışları görsek de, önemli destek noktaları üzerinde kalma çabaları dikkat çekti. 3.1440-3.1250 haftalık bazda önemli destek noktaları olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde buralardan alımlar görebiliriz. Dolayısıyla bu seviyeler üzerinde kaldığı sürece kurda yükseliş isteği sürebilir. 3.1800 tarihi zirvesinin aşılması 3.2000 ve üzerini gündeme getirebilir. Doların hem küresel piyasada hem de içerideki yönünü ABD seçimlerinden çıkacak sonuç belirleyecek."
PEKİ BORSA GÜNE NASIL BAŞLADI?

Açılışta, BIST 100 endeksi 35,66 puan azalırken, bankacılık ve holding endeksi yüzde 0,02 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,88 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 0,39 ile inşaat oldu.

ABD'de bugün gerçekleştirilecek başkanlık seçimine ilişkin açıklanan son anketlere göre, Hillary Clinton'ın yaklaşık 3 puan farkla önde olması dün pay piyasalarının hızlı yükselmesini sağladı. BIST 100 endeksi de dünya borsalarına paralel pozitif bir seyir izlemesinin ardından dün yüzde 1,90 değer kazanarak 75.681,96 puandan kapandı.

Dolar ne kadar? Dolarda son durum ne?

Borsa İstanbul'un dün küresel piyasalara paralel pozitif bir seyir izlemesine karşın dolar/TL'deki yükseliş eğilimi dikkati çekiyor. Dolar/TL dün 3,1800 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasının ardından bugün de 3,1700 - 3,1800 bandında işlem görüyor.

Analistler, resmi olmayan sonuçlarının yarın sabaha karşı belli olması beklenen ABD başkanlık seçiminin piyasaların ana gündem maddesi olacağını belirterek, yurt içinde ve Avrupa'da açıklanacak eylül ayı sanayi üretimi verilerinin de takip edileceğini kaydediyor.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistler, eylülde arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,5 artmasını öngörüyor. Öte yandan, eylül ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 2,2 ve mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 1,2 artacağı tahmin ediliyor.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 artmıştı. Ağustos ayında, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde ise bir önceki aya kıyasla yüzde 9,4'lük artış kaydedilmişti. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...