Tgrt Haber
BIST
8945.8
%0.42
(37.32)
Dolar
34.297
%0.02
(₺0.01)
Euro
37.1264
%0.25
(₺0.09)
Sterlin
44.5449
%0.08
(₺0.03)
Altın
3133.108
%-0.3
(-₺9.52)
Bitcoin
$68520
%1.08
Ethereum
$2510.2
%0.73
AVAX
25.74
%0.47
Ekonomi - Ekonomi
3 saat 37 dakika önce

Türkiye'nin Elektrik üretimi verileri belli oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun ağustos ayına ilişkin "Elektrik Piyasası Sektör Raporu"nu yayımladı. Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,53 azaldı. Böylece 31 milyon 215 bin 885 megavatsaat oldu.
 - Asgari ücret için dikkat çeken sözler!
3 saat 47 dakika önce

Asgari ücret zammı için dikkat çeken sözler! "Yüzde 25 olacağına inanmıyorum"

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak zam oranında. Kulislerde şimdiden birçok oran konuşulurken uzmanlar da kulislerden gelen oranları değerlendiriyor. Dünya gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, son yazısında asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı.
 - İsa Karakaş Ankara'dan açıkladı!
3 saat 52 dakika önce

Kadınlara erken emeklilik geliyor: Teklif Meclis'e geldi! İsa Karakaş Ankara'dan açıkladı

Kadınlarda erken emeklilik yolu açıldı. Haber Ankara'dan geldi. Erken emeklilik hakkı ile ilgili şartları sağlayan kadınlar için ilgili teklif Meclis'e geldi. Kadınlar için bir hizmet borçlanması hakkı verildi. Önceden gelen kanun teklifleri muhalefet partileri tarafından verildiği için yasalaşmazken bu sefer Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerince Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir kanun teklifi verildi. Detayları SGK Başuzmanı İsa Karakaş anlattı.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 21 dakika önce

Ocak zamlı uzman ve sözleşmeli öğretmen maaşları ortaya çıktı! İşte öğretmen maaşlarında son tablo

Ocak öğretmen maaşı 2025 yılında zamlanacak. Milyonlarca sözleşmeli öğretmenin gözü yıl başına çevrildi. Güncel öğretmen maaşı tablosu ortaya çıktı. Ekim 2024 itibariyle güncel sözleşmeli öğretmen maaşı ortalama 18.200 TL civarında seyrederken yeni yılla birlikte artışın ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte zamlı maaş tablosu ve olası tahminler.
 - Obilet Fransalı şirkete satıldı!
4 saat 31 dakika önce

Obilet Fransalı şirkete satıldı! Rekabet Kurulu'ndan onay çıktı

Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı olan uçak ve otobüs bileti satışı yapan Obilet, Fransa'nın dev şirketlerinden Comuto SA tarafından alındı. Temmuz ayında yapılan başvuruyu Rekabet Kurulu onaylandı.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 49 dakika önce

Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi kapılarını açtı! Beyin göçü tersine dönecek: Türkiye'nin parlayan yıldızları yuvada kalacak

Sabancı'nın beyin göçünü, beyin gücüne çevirecek projesi Eskişehir'de hayata geçti. Eskişehir’de Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi kapılarını açtı. Türkiye'den yurt dışına beyin göçü oranları artmaya devam ederken Sabancı Topluluğu'ndan beyin göçünü, beyin gücüne çevirecek proje duyuruldu. 
 - Emekliler dikkat!
5 saat 34 dakika önce

Emekliler dikkat! Emlak vergisi için ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz: Dikkat çeken 5 yıl detayı

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemelerine sayılı günler kala emekli maaşı alanların emlak vergisinden muaf tutulacağı açıklandı. Peki, emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanabilir? Belediyeye başvurarak ödemeler geri alınabiliyor mu? İşte merak edilen soruların cevapları...
 - Emekli kök maaşına düzenleme geliyor
5 saat 48 dakika önce

Emekli kök maaş için zam düzenlemesi geliyor! 11 bin TL ve altı maaş alanlar dikkat

Emekli kök maaşı 11 bin TL olan Bağ-Kur ve SSK emeklileri zam heyecanı yaşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri zam oranı için çalışmalara başladı. İşte yeni yılın başında kesinleşecek en düşük emekli maaşı konusunda detaylar...
 - Kasaplar Odası'ndan ucuz et uyarısı
6 saat 21 dakika önce

Reklam etlerine dikkat! Kasaplar Odası'ndan ucuz et uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini sık sık güncellerken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı’dan ucuz et fiyatları ile ilgili uyarı geldi. Yardımcı sosyal medya, billboardlar ve çeşitli yollardan duyurulan ucuz etin insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ifade ederek “Bugün 550-600 lira normal bir fiyat ama billboardlarla duyurdukları rakamlarla kıyma satılmaz” dedi.
 - 'Altından daha çok kazandıracak' diyerek uyardı!
6 saat 56 dakika önce

İslam Memiş, altından daha çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! "2025'in şampiyonu olacak"

Finans analisti İslam Memiş, altın yerine tercih ettiği yatırım aracını duyurdu. Altından daha fazla kazandıracağını ifade eden deneyimli uzman 2025 yılını işaret etti. Gram altın yatırımcısına seslenerek "2025 şampiyonu altın değil o yatırım aracı olacak" uyarısı yaptı. İslam Memiş, jeopolitik gerilimler gölgesinde piyasalar, ABD'de beklenen 5 Kasım seçimleri ve merkez bankalarından faiz indirimi beklentilerini de yorumladı.
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 10 dakika önce

AVM'lerin değeri artışa geçti! Metrekare başına düşen ciro 12 bin 500 lira

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin ağustos ayı sonuçları belli oldu. AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55, bir önceki aya göre yüzde 5,5 arttı.
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 14 dakika önce

Bu kadarı da pes dedirtti! 90 TL'lik ayçiçek yağını zeytinyağı diye bakın ne kadara satmışlar

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş ürünler listesi, gıda sahtekarlığını gözler önüne serdi. Markaların temel gıda ürenlerinde yaptığı hileler pes dedirtirken, hangi markalar olduğu ise vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte gıdada yapılan hileler.
 - İşte en yüksek asgari ücret tahmini
7 saat 18 dakika önce

Asgari ücret zammı için dikkat çeken senaryo! İşte en yüksek asgari ücret tahmini

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yeni asgari ücret pazarlığı için gözler, aralık ayına çevrildi. Kulislerde tahminler konuşulmaya başlandı. Asgari ücret konusundaki tartışmalar kamuoyunun gündeminde ilk sıralara yerleşti. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ABD'de yabancı yatırımcılarla buluşmasında asgari ücrette "yüzde 25 seviyesinde zam yapılmasının makul olabileceği" değerlendirmesi için ekonomistlerden yorum geldi. İşte masada yer alan asgari ücret 2025 zam senaryoları ve yeni maaş tablosu.
 - İşte Türkiye'nin en zengin 20 şehri
7 saat 43 dakika önce

Türkiye'nin en zengin 20 şehri belli oldu! Metropollerin zirvede olduğu liste yenilendi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) FinTürk verilerinden edinilen bilgilere göre Türkiye'nin en zengin şehirleri belli oldu. Metropollerin zirvede olduğu liste tekrar güncellendi. Türkiye'nin en zengin şehirleri listesinde sıralamada ilk 20 şehir merak edildi. İşte detaylar...
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 45 dakika önce

Türkiye Kart yıl sonuna kadar 18 ilde kullanılacak! Bakan Abdulkadir Uraloğlu duyurdu

Türkiye Kart Projesi kapsamındaki il sayısının yıl sonuna kadar 18'e çıkarılması hedefleniyor. Türkiye Kart uygulaması, İstanbul'da Marmaray, Ankara'da Başkentray, İzmir'de İzban'ın yanı sıra Rize, Kocaeli, Uşak, Aksaray, Karabük, Tokat, Nevşehir, Kahramanmaraş, Çorum, Kilis ve Gaziantep'te kullanılmaya başlanacak.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 19 dakika önce

Türk müteahhitlerden Suudi Arabistan çıkartması!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) İnşaat Sektörü Analizi Raporu'nun ekim ayı sayısını yayımladı. Bu yılın ilk dokuz ayında Türk müteahhitler en çok Suudi Arabistan'da iş üretti.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 24 dakika önce

Türkiye’nin fintek ekosistemi şahlanıyor! Hedef 1 milyar dolar

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB), ödeme ve elektronik para sektörünün güncel durumunu ve geleceğe yönelik öngörülerini içeren 2022-2023 Dönemi Sektör Raporu’nu yayınladı. TÖDEB’in hazırladığı rapor, fintek sektörünün küresel ve yerel gelişmeleri doğrultusunda kapsamlı bir analizini içeriyor. Rapor, aynı zamanda yeni iş modelleri ve yatırımlarla birlikte Türkiye fintek ekosisteminin hedefini de sundu. Türkiye’nin fintek ekosistemi 1 milyar dolar hedefine ilerliyor.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 27 dakika önce

Petrol fiyat tahminini aşağı çektiler! Dev banka Citi'den güncel petrol analizi geldi

Citigroup analistlerinin, brent petrol fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Analistler, özellikle jeopolitik riskler nedeniyle ekonomik belirsizliklerin ve arz-talep dengesindeki değişimlerin, petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceğini vurguladı.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 30 dakika önce

Eski tip POS cihazı olanlar dikkat! Bakanlık harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında POS cihazı ve yazar kasanın birleştiği yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçilmesine rağmen piyasada halen eski tip POS cihazlarının kullanılması üzerine harekete geçti.
 - Asgari ücret ve memur zammı ile hepsi yükselecek
9 saat 5 dakika önce

Asgari ücret ve memur maaş zammı ile hepsi yükselecek! İşte yeni yılda kalem kalem artacak ödemeler

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayına çevrildi. Yeni asgari ücret 2025 yılı başından itibaren uygulanacak. Asgari ücret zammı ile birçok ödeme ve gelir kalemi değişecek. Asgari ücret konusunda kamuoyunda tartışmalar hızlanırken işsizlik maaşı, 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gelir sınırı gibi birçok ödemenin ne kadar olacağı da merak ediliyor. Öte yandan memur maaş zammı ile de bazı ödeme kalemleri de resmi olarak yükselecek. İşte asgari ücret ve memur maaş tutarının belirlenmesiyle artacak kalemler.
Sona Git