Tgrt Haber

Dolar piyasalarda üstünlük sağladı, kur kritik seviyelerin üzerine çıktı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 May 2023 09:50 - Güncelleme : 26 May 2023 21:34
Dolar piyasalarda üstünlük sağladı, kur kritik seviyelerin üzerine çıktı

Tüm Türkiye pazar günü yapılacak seçimlere odaklanırken piyasalarda sandık sonuçlarına göre pozisyon alacak. Yatırımcı ise dolar/TL kurunu anbean takip ediyor. Küresel piyasalar dolar endeksinin yükselmesiyle kur, son işlem gününde bankalararası piyasada 20 lira seviyesine ulaştı.

Siyasi arenada yaşanan hareketlilik piyasaları da etkisi altına aldı. Altın​ geri çekilirken Kur Korumalı Mevduat​ hesapları yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Dolar/TL​ kuru ise ABD borç tavan krizinde anlaşmaya varılması beklentisi ve ABD’de işsizlik başvurularını azalmasıyla ekranlarda ilk kez 20 lirayı gördü.

ABD TARİHİNDE İLK

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verileri açıkladı. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 20 Mayıs ile biten haftada 229 bine çıkmasına rağmen beklentilerin altında gerçekleşti.

BORÇ TAVAN KRİZİNDE ANLAŞMA İHTİMALİ KUVVETLİ

Cumhuriyetçi ve Beyaz Saray müzakerecileri, ABD'nin temerrüde düşmesini önlemek için görüşmelerine devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden​ ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy üst sınırın miktarı konusunda henüz anlaşmaya varmadı. Buna karşın alınan bilgilere göre anlaşma ihtimali kuvvetli.

DOLAR ENDEKSİ MART AYINDAN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE

Öte yandan anlaşmaya varılması ihtimali doların diğer para birimlerine karşı artışlarını destekledi. Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkan dolar endeksi 104 seviyelerinde seyrine devam ediyor.

TALEP ARTABİLİR

Ahlatcı Yatırım günlük dolar bülteninde kurlara dair gelişmeleri paylaşarak şu ifadelere yer verdi: Kurda 20TL psikolojik direncine doğru yükselişlerin devam ettiğini söyleyebiliriz. Dün itibari ile DolarTL 19,90TL üzerine yerleşmiş durumda. Piyasa beklentileri de göz önüne alınarak kurda geri çekilmeler yatırımcıların alım fırsatı olarak değerlendirmesine yol açıp talebi artırabilir. Dün TCMB politika faiz kararını açıkladı. Politika faizi %8,50 seviyesinde sabit tutuldu.

ABD’de ise ilk çeyrekte büyüme beklentilerin üzerinde %1,3 oldu. Gün içerisinde kurda 19,95TL üzerinde yükseliş hareketlerinin devamında 20,00TL ve 20,10TL direnç bölgelerini izliyor olacağız. Geri çekilmelerde ise, 19,95TL ilk destek bölgesi olarak takip edilecek. Bu seviye altında fiyatlama için 19,90TL diğer destek seviyesi olarak izlenebilir.

ADANA Genel Durum
Aday
2. Tur Oy
2. Tur Oran
1. Tur Oy
1. Tur Oran
Değişim Oranı
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
741,296% 54.00892,001% 50.903.10
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
646,140% 46.00488,966% 43.902.10

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...