Tgrt Haber

Dolar rekor üzerine rekor kırıyor

23 Nisan 2015 11:45
Dolar rekor üzerine rekor kırıyor

Dolar, Merkez Bankası`nın faizleri sabit tutmasının ardından başlayan tırmanışla yeni rekor düzeye çıktı ve peş peşe rekor yeniledi.

Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit bırakması ve dolara müdahale konusunda daha güvercin hamleler yapmasının ardından yükselişe geçen dolar 2.73'ü aşarak rekor kırdı. Dolar 2.7342'ye kadar yükselirken, Euro da 2.92 lirayı aştı. 

Dolarda önceki rekor 2.7305 seviyesindeydi. Dolar/TL saat 10:43 itibariyle 2.7301 seviyesinden işlem görüyor.
'PİYASA DAHA ŞAHİN OLMASINI BEKLEDİ' 
ALB Forex Analisti ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, Merkez Bankası'nın dün almış olduğu kararlar öncesinde kurun 2.6800 seviyelerine doğru gevşediğini hatırlatarak, "Geçtiğimiz hafta yayınlanan, dünkü PPK’nın gündemine ilişkin açıklamada bir dip not olarak “Merkez Bankası gerekli gördüğünde diğer enstrümanları da kullanabilecektir” ifadesi yer almaktaydı. 
Piyasa da dün Merkez’den daha şahin olmasını bekledi. Ancak fiyatlamalar dışında sürpriz olarak nitelendirilecek bir müdahale gelmemiş olması Türk lirasında değer kaybına neden oldu" dedi.
'YUKARI YÖNLÜ HAREKET DEVAM EDEBİLİR'
Piyasanın Merkez hamlesini yeterli görmediğini ve büyük ihtimalle Merkez'in de seçimlere kadar faiz silahına dokunmayacağını aktaran Erkan, bu kapsamda kurda yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini kaydetti.

"Mevcut durumda 2.7300 seviyesi bir önceki zirve olması sebebiyle önemli bir esiktir" diyen Erkan, şöyle konuştu:
'OLASI GERİ ÇEKİLMELER ALIŞ FIRSATI OLABİLİR'

"Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması halinde kurda 2.7500 ve 2.8000 seviyelerinin kısa vadede hedeflenmesi mümkündür. Kurda konjonktürel olarak yükseliş eğilimi ve potansiyeli mevcuttur, bu nedenden dolayı piyasa olası geri çekilmeleri de alış fırsatı olarak kullanabilir.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...